Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Centra Marta pārstāve Iluta Lāce (attēlā) pieļauj, ka nāksies organizēt protestu

Centrs Marta brīdina par protestu, ja deputāti "turpinās atbalstīt vardarbību pret sievietēm"

Ja deputāti nemainīs savas domas par ieceri no likuma grozījumiem izslēgt priekšlikumu, kas paredzētu iespēju sākt kriminālprocesu par vardarbību ģimenē bez cietušā iesnieguma, un turpinās atbalstīt vardarbību pret sievieti un ģimenē, sieviešu resursu centrs Marta varētu rīkot protesta akciju.

Par to aģentūru LETA informēja centra Marta valdes locekle Iluta Lāce, kas norādīja, ka patlaban notiek sarunas, ko un kādā veidā varētu darīt, lai liktu deputātiem, kas atbalstīja šo ieceri, mainīt savas domas.

Lāce skaidroja, ka šis aspekts ir tikai daļa no likumprojekta, vēl turpinās skatīt jautājumus par psiholoģisko vardarbību un dzimumorgānu kropļošanas aizliegumu, tāpēc viņa cer, ka jautājums tiks aktualizēts un pārrunāts, kā arī Saeima pieņems lēmumu, kas cilvēkam ļaušot būt brīvam no vardarbības.

Vienlaikus centra pārstāve norādīja, ka Marta ir uzrunājusi cilvēkus, kas līdz šim publiski iestājušies par vardarbību, un mēģinās pārliecināt arī viņus publiski paust savu viedokli šajā jautājumā. Viena no uzrunātajām organizācijām ir centrs Dardedze.

Jau ziņots, ka Saeimas Juridiskās komisijas vairākums trešdien nolēma atbalstīt rosinājumu no likuma grozījumiem izslēgt priekšlikumu, kas paredzētu iespēju sākt kriminālprocesu par vardarbību ģimenē bez cietušā iesnieguma.

Izslēgt šos priekšlikumus rosināja Saeimas deputāts Gunārs Kūtris (NSL), norādot, ka, ja divi cilvēki ģimenē ir vienreiz nonākuši līdz kautiņam, bet nevienam no viņiem nav pretenziju pret otru, tad valstij vai kādai trešajai pusei nebūtu jāiejaucas šajā situācijā. Politiķis skaidroja, ka nevajadzētu izveidoties situācijai, ka kriminālprocess tiek ierosināts, piemēram, kaimiņa sūdzības dēļ, lai gan ģimenes locekļiem nav pretenziju vienam pret otru.

Savukārt, centra Marta pārstāvji norādīja, ka šādi grozījumi nepieciešami, ņemot vērā, ka ir arī sievietes, kuras atrodas sava dzīvesbiedra emocionālas kontroles varā, kuras tiek šantažētas un kurām tiek izteikti draudi. Tāpēc daudzas sievietes, kuras ir cietušas no vardarbības ģimenē, atsakās no iesnieguma rakstīšanas pret varmāku.

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
TĀTAD CENTRS ''MARTA'' ARĪ IR VIENS NO TIEM KURŠ GRIB BĒRNIEM ATŅEMT TĒTI UN MĀMIŅU , VIETĀ DODOT VECĀKS Nr 1 UN VECĀKS Nr 2 ? UN ŠO RIEBEKLĪBU PIESEDZOT AR ''RŪPĒM'' PAR SIEVIETĒM ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas