Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Čakša pieaugumu mediķu algām redz nodokļu politikas ietvarā

Finansējumu mediķu atalgojuma palielināšanai jārod pamatbudžetā, un risinājums tam varētu būt nodokļu politikas ietvarā, šodien pēc tikšanās ar Latvijas Slimnīcu biedrības pārstāvjiem teica veselības ministre Anda Čakša.

Viņa norādīja, ka uz budžeta deficīta rēķina iespējams realizēt tikai vienreizējās reformas, kas saistītas ar pieejamības uzlabošanu vai ārstēšanas procesu izmaiņām, taču atalgojuma palielināšanai finansējumam būtu jābūt pamatbudžetā, tāpēc jāmeklē tam risinājums.

Pēc Čakšas paustā, līdz 2021.gadam mediķu algu pieaugumam vajadzētu sasniegt divu algu apmēru, un atbilstoši no tā 60% māsām un 40% māsu palīgiem.

Ministre piebilda ka, lai sasniegtu pirmo pieaugumu gan ārstiem, gan māsām, gan māsu palīgiem, nepieciešami 80 miljoni eiro.

Jau ziņots, ka Veselības ministrijas mērķu sasniegšanai nākamgad nepieciešami papildu 150 miljoni eiro.

Top komentāri

Jepishatovs
J
nodokļu npolitika ntotāli sajāta , uzblīdušo valsts administratīvo kompleksu nav ar ko piebarot , bet no kā nodīrāt ar vairāk nav , palikusi plikā ēnu ekonomika , mellaa nauda , pie tās pieķerties tik grūti , piemeeram kad deputāta sieva potapkina ik meenesi apjāja valsti par ļimonu , par kuru nemaksaaja nodokļus , tad izrādioijaas ka 400 vergi paliks bez darba ja to nelieti iemetīs aiz restēm , bet kad Liepājas mečī bez darba uz rāvienu palika 2500 cilvēku tad par to nospļauties , jo raugi deputam potapkinam dikti mīļa sieva un viņas busines , jo ar deputāta algu nevar iegādātie mercedesus , tāpat noziedot simttūkstos jevriku SC kurš sadarbojas ar kremļa bandītisko varas partiju, sanāk vesels trilleris , bet Liepāja...
Mediķi turpinās pamest šo valsti
M
Čakšai, tāpat kā līdz šim, dos tikai nabaga grašus! Un Mediķi turpinās pamest šo valsti
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas