Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Brīdina par plašiem satiksmes ierobežojumiem uz valsts autoceļiem

Valsts autoceļu tīklā turpinās aktīva remontdarbu sezona, tāpēc _Latvijas Valsts ceļi _aicina autovadītājus rēķināties ar satiksmes ierobežojumiem.

Piektdien turpinās asfalta ieklāšanas darbi Tallinas šosejas (A1) sākumā, kuru laikā būs apgrūtināta satiksme caur Baltezeru. Šodien asfaltēšanas darbus plānots pabeigt līdz plkst.15 un pēc plkst. 18, ja ceļa segums būs pietiekami atdzisis, satiksme tiks organizēta pa abām joslām bez reversīvas kustības.

Brīvdienās aktīvi darbi dienas laikā nenotiks, taču naktī uz 27. un 28. jūliju uz uzbrauktuvēm, sākot no plkst. 20:00 līdz 6:00 rītā tiks veikti darbi un satiksme organizēta pa lokāliem apbraucamajiem ceļiem, izmantojot brīvās uzbrauktuves uz A1. Pirmdien un otrdien satiksme šajā remontposmā tiks organizēta bez luksoforiem un regulētājiem.

Lai izvairītos no iespējamiem sastrēgumiem un apbrauktu šo remontposmu, iesakām izmantot autoceļu Rīga–Carnikava–Ādaži (P1).

Remontdarbi uz Tallinas šosejas (A1) turpinās arī ceļa posmā no Svētciema līdz Salacgrīvai, kā arī no Salacgrīvas līdz Igaunijas robežai, kur šonedēļ plānoti 8 luksoforu posmi un paredzamais šī posma šķērsošanas laiks ir 30-40 min.

Ievērojami satiksmes ierobežojumi ir ieviesti uz Liepājas šosejas (A9), un kopumā no Rīgas līdz Liepājai darbi notiek uz vairāk nekā 70 kilometriem ceļa:

  • no Lielupes tilta līdz krustojumam ar Jelgavas–Tukuma ceļu (24.-38. km) autovadītājiem jārēķinās ar septiņiem luksoforu posmiem un papildu pusstundu ceļā;
  • no Apšupes dzelzceļa pārvada līdz Anneniekiem (39.-60. km) pašreiz ir pieci luksofori un autovadītājiem ir jārēķinās ar papildu 45 minūtēm. Būvdarbi tur notiek arī naktīs;
  • no Kaķeniekiem aptuveni 10 km garumā virzienā uz Blīdeni (64.-75. km) notiek seguma periodiskās uzturēšanas darbi, un šajā posmā satiksme tiek organizēta ar ceļa zīmēm;
  • no Durbes līdz Grobiņai (163.-186. km) satiksme vienā posmā tiek organizēta ar luksoforiem;
  • no Grobiņas līdz Liepājai (188,9.-191,7. km) notiek ceļa seguma nomaiņa un nedēļas gaitā ir iespējami līdz trim luksoforu posmiem.

Būvdarbi tiek izvērsti arī uz autoceļa Liepāja–Lietuvas robeža (A11) 24 kilometru garā posmā no Nīcas līdz Rucavai. Arī šeit autovadītājiem jārēķinās ar 14-15 luksoforu posmiem, kā arī papildus aptuveni 1 stundu un 10 minūtēm ceļā. Šo ceļa posmu iespējams apbraukt pa autoceļu Rucava–Bārta–Dubeņi–Grobiņa (P113).

Turpinās lidostas Rīga pievedceļa (P133) asfalta seguma atjaunošanas darbi. Remontposmā ir noteikti ātruma ierobežojumi un braucamā josla sašaurināta. Satiksme tiek organizēta ar ceļa zīmēm abos virzienos.

Turpinās arī atsāktie tilta remontdarbi pār Rīgas HES Rīgas apvedceļa posmā Salaspils–Babīte un autoceļu Rīga–Ērgļi (P4) un Ulbroka–Ogre (P5) intensīvi noslogotā krustojuma rekonstrukcija pirms Ulbrokas.

Vidzemes šosejas (A2) posmā Siguldā 1,5 km garumā arī šonedēļ plānoti asfaltēšanas darbi, kā rezultātā periodiski plānots slēgt vienu ceļa joslu, satiksmi organizējot ar regulētājiem.

Uz šīs šosejas (A2) turpinās būvdarbi arī 10 kilometrus garā posmā no pagrieziena uz Langstiņiem līdz Garkalnei, kur satiksme notiek abos virzienos bez luksoforiem, kā arī seguma atjaunošanas darbi posmā no Līgatnes līdz Drabešiem.

Vidzemē uz autoceļa Cēsis–Vecpiebalga–Madona (P30), turpinoties remontdarbiem, satiksme tiek organizēta ar septiņiem luksoforu posmiem. Lai šķērsotu būvdarbu zonu, ceļā jārēķinās ar papildu stundu.

Arī uz Bauskas šosejas (A7) notiek remontdarbi posmā no tilta pār Ķekaviņu līdz Iecavai.

Būvdarbi turpinās arī Latgalē Rēzeknes, Krāslavas un Daugavpils apkārtnē. Rēzeknes apkārtnē no pilsētas robežas līdz apvedceļa aplim jārēķinās ar papildu 10 minūtēm, no Viļāniem līdz Rēzeknei remonta posmu var šķērsot 10 minūtēs, Ludzas virzienā posmā no Griškāniem līdz dzelzceļa pārbrauktuvei jārēķinās ar papildu 25 minūtēm, savukārt remontposmu uz Daugavpils šosejas (A6) virzienā no Daugavpils līdz Krāslavai var šķērsot aptuveni 35 minūšu laikā.

Savukārt uz autoceļa Rēzekne–Daugavpils (A13) darbi noris posmā no Špoģiem līdz Daugavpilij, tur satiksme tiek regulēta ar vienpadsmit luksoforiem un ceļā jāpavada aptuveni par stundu vairāk. Uz šī paša ceļa Lietuvas pierobežā notiek Lauceses tilta rekonstrukcija, tur satiksme tiek regulēta ar luksoforu.

LVC informē autovadītājus, īpaši tos, kas dodas uz Rīgas lidostu, ka 26. jūlijā notiks Spice skrituļošanas maratons. Tā norises vietā Mārupē, Kantora ielas posmā pie Mārupes vidusskolas sākot ar 25. jūlija 12 būs dažādi satiksmes ierobežojumi, tajā skaitā 26. jūlijā no 9.45 līdz 17 satiksme būs slēgta Kantora ielas posmā no vidusskolas līdz Plieņciema ielai un atsevišķu blakus esošo ielu posmos. Detalizēta informācija par satiksmes ierobežojumiem pasākuma mājaslapā: https://www.maratoni.lv

Tāpat LVC vērš uzmanību, ka šī nedēļas nogale ir īpaši bagāta ar svētkiem dažādās Latvijas pilsētās un novados (Gulbenē, Mazsalacā, Tukumā, Vecpiebalgā, Cesvainē, Sabilē, Cēsīs un citur), kas var ietekmēt satiksmi.

Aktuālā informācija par satiksmi valsts autoceļu tīklā un uzziņas ir pieejamas pa diennakts bezmaksas tālruni 80005555, www.lvceli.lv, kā arī aplikācijā Waze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas