Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Brīdina par kredītu devēja Marto.lv izdarībām

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) sācis vērtēt Marto.lv komercdarbību un aicina patērētājus būt piesardzīgiem, izmantojot Marto.lv piedāvātos pakalpojumus, informē PTAC.

PTAC ir saņēmis sešu patērētāju sūdzības par to, ka saņemtas īsziņas no www.marto.lv ar aicinājumu saņemt kredītu, tostarp īsziņas ar komerciālajiem paziņojumiem sūtītas nepilngadīgajiem.

PTAC uzsācis www.marto.lv mājaslapas satura vērtēšanu. Konstatēts, ka Marto.lv ir reģistrēts UAB Imarina Lietuvā. Lai reģistrētos Marto.lv interneta vietnē, pakalpojumu saņēmējam ir jāaizpilda reģistrācijas veidlapa un jāaktivizē pieteikums, par ko jāsamaksā 9 eiro.

PTAC, analizējot minētās interneta vietnes darbību, ir konstatējis, ka Marto.lv mājaslapā norādīts, ka tas nodarbojas ar finanšu pakalpojumu sniegšanu, tomēr nav pilnīgi skaidri un nepārprotami norādīta informācija, vai tas ir starpnieks vai kredīta devējs, no tā izrietoši, vai tam ir nepieciešama patērētāju kreditēšanas licence.

Savukārt Marto.lv sūtītās īsziņas ar komerciālajiem paziņojumiem, kas piedāvā saņemt kredītu ar esošām parādsaistībām, PTAC švērtē kā negodīgu praksi.  Tāpat PTAC vērš uzmanību, ka neatkarīgi no tā, ko sola kredīta starpnieks, kredīta devējam vienmēr ir jāvērtē kredīta ņēmēja spēja atmaksāt aizdevumu. Līdz ar to pakalpojuma līguma ar kredītu starpnieku noslēgšana nenozīmē to, ka patērētājam ar negatīvu kredītvēsturi tiks piešķirts aizdevums.

PTAC aicina patērētājus, pirms aizņemties, rūpīgi izvērtēt patēriņa kredīta nepieciešamību, tomēr, ja tāds nepieciešams, aizņemties tikai no likumīgiem patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniedzējiem.  PTAC atgādina, ka izsniegt patēriņa kredītus patērētājiem naudā drīkst tikai kredītiestādes, krājaizdevu sabiedrības vai PTAC licencēti nebanku kredītu sniedzēji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas