Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Bordānam neļaus ilgi palikt valdībā

Tieslietu ministram Jānim Bordānam, visticamāk, būs jāatstāj amats, taču tas varētu vēl nenotikt ceturtdien, kad ir paredzēta premjera Valda Dombrovska (Vienotība) tikšanās ar Bordānu, kā arī ar Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) pārstāvjiem.

Premjers vēlas, lai viņa valdībā strādātu ministrs, kuru atbalsta arī partija, kas uzņēmusies atbildību par attiecīgo jomu. Tas ir viens no iemesliem, kas mudina domāt, ka Tieslietu ministrijas vadībā notiks pārmaiņas.

Premjers pirmdien pēc koalīcijas sēdes, kurā gan šis jautājums netika izvērsti apspriests, norādīja uz vēl kādu viņam svarīgu vēlmi - Dombrovskis sagaida Bordāna uzsākto reformu īstenošanu, ieskaitot pieteiktās pārmaiņas maksātnespējas administratoru sistēmā. Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) bija pārliecināts, ka šo sistēmu var savest kārtībā, jau līdz gadumijai pieņemot Saeimā nepieciešamos grozījumos likumā. Taču ar tieslietām vairāk saistītie kolēģi bija solījumos piesardzīgāki. Bijušais tieslietu ministrs un NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš nedomā, ka pāris mēnešos var izvērtēt un sagatavot tik nopietnas reformas, kas saistītas arī ar papildu finansējumu.

Tieslietu ministrs ierosina maksātnespējas administratoru pielīdzināt valsts amatpersonai, lai mazinātu administratora ieinteresētību kādas puses interešu aizstāvībā procesa laikā. Administratoriem tad būtu arī jādeklarē ienākumi. NA līderi nav pret to, bet aicina paplašināt amatpersonu loku, piemēram, ar valdības konsultantu Prudentia. Vēl Bordāns ierosina maksātnespējas procesa administratoru sertificēšanu no Maksātnespējas procesa administratoru asociācijas pārņemt valstij. Tieši šis priekšlikums, pēc Bērziņa domām, prasītu papildu finanšu līdzekļus. Juridiskajā komisijā ministrija iesniegusi priekšlikumus tiesu ekspertu likumā, kurā tādā gadījumā arī vajadzētu mainīt deleģējumu no profesionālās organizācijas uz valsti, pieļauj Bērziņš.

Visu Ināras Egles rakstu lasiet trešdienas, 13. novembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas