Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Bezdarbs ietekmē atpūtnieku plūsmu Jūrmalā

Ar pirmo reizi pārpildītā Jūrmalas vilciena vagona durvis aizvērt neizdodas. Otrais mēģinājums, un beidzot aizveras. Sēdvietu nav, cilvēki jau no Rīgas stacijas stāv kājās, bet aiz Zasulauka vilcienā iespraukties var tikai ar grūtībām, daudzi paliek uz perona gaidīt nākamo vilcienu, taču dienas vidū nav nekādu cerību, ka tas varētu būt tukšāks. Otrdien, kad gaisa temperatūra sasniedz plus 28 grādus, bet ūdens temperatūra Rīgas jūras līcī ir vidēji 18 grādu, simtiem cilvēku no Rīgas un tālākām Latvijas vietām steidz baudīt sauli un jūru.

Izrāvušies no piesmakušā vagona, slaukot no pieres sviedrus un purinot pie auguma pielipušās drēbes, ļaudis ar baudu ievelk plaušās svaigo piejūras gaisu. Pirmā tūre no vilciena izbirst Bulduros, kur plīvo Zilais karogs, kas apliecina pludmales tīrību un drošību. Otrs tāds ir Majoros, kurp aizplūst otrais atbraucēju vilnis. Dubultos vilcienā paliek vairs tikai daži braucēji. Arī pati pludmale te atšķirībā no Majoriem un Dzintariem ir klusāka un mierīgāka.

Jautāta, kā pietrūkst atpūtniekiem Jūrmalas pludmalēs, rīdziniece Ināra atzīst, ka serviss te nav augstā līmenī. Diena Ināru un viņas ģimeni satika, iekārtojoties Dubultu pludmalē cieši līdzās ūdens malai. Te ir viena no retajām vietām, kur cilvēku mazāk un par ērtāko vietu liedagā nav jāsatraucās. Atkritumu konteineri un pārģērbšanās kabīnes ir, bet uz krietni retāk izvietotajām tualetēm var doties tikai ļoti spiedīgā gadījumā, jo tualetes daudzviet netiek koptas. Uz īpašiem uzlabojumiem pludmalē šogad sakarā ar samazināto pilsētas budžetu nav ko cerēt, naudas pietiks tikai ikdienas uzkopšanai.

Jūtams arī bezdarba iespaids, tirgotāji stāsta, ka atpūtnieku darbdienās kļuvis vairāk nekā citus gadus. Taču kopumā šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušo gadu, atpūtnieku skaits krities par 28%. Darbdienas vidū kafejnīcā vien ir pāris vientuļu apmeklētāju. Vladislavs, bārmenis no vasaras bungalo pie restorāna Orizzonte, piebilst, ka pirktspējīgu cilvēku varēja būt vairāk, tas ir galvenais, kas pietrūkst biznesam, taču ap pulksten 12 vēl neesot īstais laiks, vairāk ļaužu sarodas ap diviem. Lielāka rosība, protams, ir arī nedēļas nogalē.

Ņemot vērā cilvēku pirktspēju, samazinājušās arī preču un pakalpojumu cenas, taču viena tendence gan palikusi nemainīga — attālākās vietās kausu alus var dabūt par krietni zemāku cenu nekā, piemēram, Majoru pludmalē, kur atpūtnieku ir vairāk un tie lielākoties ir apkārtējās viesnīcās dzīvojošie ārzemju tūristi. Jūrmalas domes Tūrisma un ārejo sakaru nodaļas vadītāja Gunta Ušpele norāda, ka šovasar Jūrmalā varot atrast naktsmītni pat par 7 latiem un paēst par 3 latiem. Kristīne Štāla, Hotel Jūrmala SPA Pārdošanas un mārketinga daļas vadītāja, piebilst, ka šādas cenas iespējamas zemāka līmeņa viesnīcās, lielie hoteļi un spa centri tik zemas cenas nepiedāvā, taču vismaz par 20% tās samazinājuši. Viesnīcnieki arī piefiksējuši, ka mainījusies tūristu plūsma, arvien vairāk Jūrmalā ierodas ceļotāji no Skandināvijas un Baltijas valstīm. Nevarot atļauties dārgus un tālus ceļojumus, viņi izvēlas tuvākus braucienus uz kaimiņvalstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas