Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Bergmanis Speciālo uzdevumu vienībai sola drīzumā sākt jaunu kazarmu būvniecību

Šodien atzīmējot Speciālo uzdevumu vienības (SUV) 25 gadu jubileju, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) vienībai solīja sākt jaunu kazarmu būvniecību.

Bergmanis savā uzrunā vienībai norādīja, ka vienības uzdevumi un sūtība Nacionālo bruņoto spēku sastāvā ir īpaša. Vienībai ir jāvar tas, ko, iespējams, nevar citi. Vienības karavīriem jābūt ne tikai fiziski spēcīgiem, bet arī psiholoģiski stipriem, zinošiem un drošiem, uzsvēra Bergmanis.

Viņš lepojas ar to, ka karavīri sevi apliecinājuši starptautiskās operācijās un mācībās, godam nesot Latvijas vārdu pasaulē. "Jūs pazīst un zina kā vienu no labākajām vienībām starp sev līdzīgiem, kas vienlaikus ir pagodinājums arī jūsu komandieriem un vadošajam personālam, jo tikai gudra un profesionāla vadība var nodrošināt augsta līmeņa sagatavotību un attīstīt komandas garu," ir pārliecināts ministrs.

Noslēgumā ministrs pateicās arī visiem tiem karavīriem, kuri bija klāt SUV dibināšanas laikā, kad Latvijas atjaunotā neatkarība saskārās ar vairākiem apdraudējumiem. Arī šobrīd pasaule mainās, nāk jauni apdraudējumi un izaicinājumi, kas prasa jaunas zināšanas un jaunu pieredzi, uzsvēra ministrs. Tieši tādēļ SUV šobrīd ir viena no bruņoto spēku attīstības prioritātēm, viņš akcentēja, solot darīt visu, lai šī prioritāte attaisnotos arī realitātē un ikviens karavīrs to sajustu. "Jā, arī SUV kazarmas būvniecība, kas nepiedodami ieilgusi, ir beidzot jāsāk," piebilda ministrs.

SUV dibināta 1991.gada 19.septembrī un ir īpaši organizēta, ekipēta un apmācīta Nacionālo bruņoto spēku vienība speciālo operāciju veikšanai. Vienības devīze ir "Drošais uzvar", simbolizējot to, ka uzvar tas, kurš ir drošs par savām spējām un saviem cīņu biedriem. Kaujinieka simbols ir zaļā berete.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas