Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Barča: Pensiju indeksācijai nauda ir

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča (ZZS) paredz, ka Saeima ceturtdien pieņems grozījumus likumā, kas paredzēs pensiju indeksāciju. "Domāju, ka jā, jo tam ir redzams finansējums," intervijā Dienai saka A.Barča.Viņa norāda, ka patiesībā indeksācija attieksies uz cilvēkiem, kuri šodien uz rokas saņem pensiju 180-185 latus, jo cilvēki pie 165 latu pensijas saņem vēl aptuveni 20 latu piemaksu par stāžu, bet pensiju indeksācija attieksies uz tīro pensijas lielumu.

"Tātad - un to gribu uzsvērt, lai cilvēki to labi saprot, - reāli tiks indeksētas pensijas visiem cilvēkiem, kas saņem pensiju līdz 185 latiem uz rokas. Tiks ņemts vērā patēriņa cenu indekss no 2010. gada augusta līdz 2011. gada augustam. Kāds būs kopējais indekss, to rēķinās Labklājības ministrija un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA), ņemot vērā Centrālās statistikas pārvaldes informāciju, skaidro A.Barča.Jautāta, vai tā var gadīties, ka pensijas tiek indeksētas tikai uz trim mēnešiem, kā to vakar Dienai publicētajā intervijā sacīja Ilze Viņķele, A.Barča uzsver: "Nē, tā vienkārši nav taisnība. Izdarot grozījumus likumā par valsts pensijām, likumā nav rakstīts, ka tas ir tikai uz trim mēnešiem. Ja indeksācija notiek oktobrī, tad cilvēkiem ir jāsaņem šīs indeksētās pensijas ne tikai oktobrī, novembrī un decembrī, bet arī janvārī un tā tālāk."A.Barča norāda - ja indeksācija tagad tiks veikta, tad tā notiks arī turpmāk: "Nevar atņemt cilvēkam to, kas vienreiz ir iedots. Tādi mēģinājumi saistībā ar pensijām jau mums ir bijuši, un Satversmes tiesa jau ir parlamentu palabojusi."Pilnu interviju lasiet laikraksta Diena ceturtdienas numurā!

Top komentāri

Tā nu tas ir...
T
Kārtējais ZZS priekšvēlēšanu populisms. Ir amorāli uzkraut parādus nākamajām paaudzēm tikai tādēļ lai paši atkal tiktu Saeimā. Amorāli arī indeksēt tikai mazās pensijas tādējādi nostādot vienus pensionārus pret citiem. Parādās PSKP - ZZS sekretāru pieredze visus atkal novienādot.
enu ekonomikas stinulacuja
e
Stimulejiet tik enu ekonomiku, ta vieta lai sakartotu sistemu. Aploksnes sanemt naudu ir izdevigi,jo piemetis klat.godigiem var atnemt. Ka Jums nav kauna vel vairak launuma darit Latvijai,Jus neatbistiet nekam,cerams,ka Jus neliks liste.
kolēģis
k
Dārgā Barča, vai tikai Jūs nesākāt mīlēt pensionārus pirsvēlēšanu laikā. Tad jau darbojas princips -kā var nesolīt- tikai paskaties 2 gaduds uz priekšu, vai būs nauda un sociālās apdrošināšanas maksātāji. Žēl ja tautu iejūsminā lemberga un co grābstīšanas ap sociālo budžetu. Ko padarīsi -balstiņas taču vajag.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas