Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Austrumukrainas militārajā konfliktā cietušās ģimenes piedalīsies nometnē Latvijā

No šodienas līdz 1.novembrim Ogres novada pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Vides aizsardzības fondu rīko nometni Ukrainas pilsētas Čerņigovas bērniem, kuru ģimenes ir cietušas Austrumukrainas militārajā konfliktā, aģentūru LETA iepriekš informēja pašvaldības pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs.

Ogres novada sadraudzības pilsētas Čerņigovas vairākiem bērniem tēvi gājuši bojā, savukārt citiem tēvi pašlaik Ukrainas cīnītāju rindās atrodas militārā konflikta zonā. Nometnes organizatori sola, ka Čerņigovas skolu audzēkņus starpvalstu vides nometnē "Daba dziedē" sagaida lieliskas emocijas un jauni piedzīvojumi ne tikai Ogrē un Ogres novadā, kur viņiem būs iespēja baudīt dabas parka Ogre Zilie kalni tīro un dziedinošo gaisu, izstaigāt Veselības taku, iepazīt Ogri un Latvijas likteņupi Daugavu, bet arī ekskursijās uz kaimiņu novadiem, Latvijas galvaspilsētu Rīgu, kā arī uz Jūrmalu un Siguldu.

Skolēni dosies uz Trušu karalisti Lēdmanē, Uldevena pili Lielvārdē, varēs baudīt rudens dabas skaistumu Siguldā un jūras dziedinošo auru Jūrmalā, iepazīt vēsturiskās vietas Rīgā un ielūkoties Gaismas pilī - Latvijas Nacionālajā bibliotēkā -, kā arī doties apraudzīt zooloģiskā dārza iemītniekus.

Iecerēts, ka nometnes dalībnieki saturīgi un interesanti pavadīs laiku kopā ar Jaunogres vidusskolas un Ogres 1.vidusskolas skolēniem. Nometnē būs arī dažādas radošās darbnīcas un citas aktivitātes, pastāstīja Sapožņikovs.

Ogrē čerņigovieši - 15 skolēni un pieci pieaugušie - ieradīsies šodien vakarā un jau nākamajā dienā iesaistīsies dažādās aktivitātēs.

Svētdien, 25.oktobrī, Ogres un Ikšķiles novadu pašvaldību aģentūra Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa Zilie kalni attīstības aģentūra rīko rudens krosu, kurā aicināti piedalīties visi aktīvās atpūtas cienītāji. Šajā krosā piedalīsies arī nometnes dalībnieki - katrs pēc savas izvēles un spējām varēs veikt kādu skrējiena maršruta posmu. Nometnes organizatori Čerņigovas skolēniem ieplānojuši vēl citas aktivitātes brīvā dabā - izjādes ar zirgiem, kāpšanu skatu tornī, braukšanu ar laivām Dubkalnu ūdenskrātuvē, koku mērīšanu, meža izpēti, augu noteikšanu utt.

Projekts 80% apmērā tiek līdzfinansēts no valsts budžeta programmas Vides aizsardzības fonds un Ogres novada pašvaldības budžeta.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas