Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Austrumu slimnīcā nogādāti 15 karā Ukrainā smagi cietuši cilvēki

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā (NMPUK) šodien tika nogādāti 15 karā Ukrainā smagi cietuši cilvēki, informēja slimnīcā.

NMPUK pacientus sagaidīja multidisciplināra mediķu komanda - dažādu specialitāšu ārsti un aprūpes personāls no NMPUK, Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnikas, Vispārējās un neatliekamās ķirurģijas klīnikas, Rokas un plastiskās ķirurģijas nodaļas un Rehabilitācijas klīnikas. Visiem pacientiem tika veikts vispusīgs veselības stāvokļa skrīnings - dažādi laboratoriskie izmeklējumi, pārbaudot arī multirezistento infekciju iespējamo klātbūtni, jo kara apstākļos tās strauji uzliesmo un izplatās.

RAKUS specializētajās klīnikās ārstēsies septiņi ļoti smagus kara ievainojumus guvuši kareivji. Viņiem tiks veiktas vairākas sarežģītas un secīgas ķirurģiskas un mikroķirurģiskas operācijas. Savukārt, lai pacienti ātrāk atgūtos pēc sarežģītām un smagām kara traumu operācijām, ar viņiem strādās fizioterapeiti, ergoterapeiti, rehabilitologi un funkcionālie speciālisti. Ievainotie ārstēsies RAKUS Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnikā, Vispārējās un neatliekamās ķirurģijas klīnikā, Rokas un plastiskās ķirurģijas nodaļā.

Pēc izmeklējumu veikšanas NMPUK - septiņi pacienti turpinās ārstēšanos RAKUS, bet pārējie - atkarībā no traumu specifikas - dosies uz citām Latvijas ārstniecības iestādēm.

Plānots, ka viens pacients tiks pārvests turpmākai ārstēšanai uz Paula Stradiņa Klīnisko universitātes slimnīcu (PSKUS) un aprūpēts Sociālās integrācijas valsts aģentūrā, bet septiņus pacientus pārvedīs tālākai ilgstošai rehabilitācijai uz Nacionālo rehabilitācijas centru "Vaivari".

Ukrainas karā cietušo pacientu atvešana uz RAKUS tiek īstenota, pateicoties privātai iniciatīvai - labdarības projekta "M-Help.com" dibinātāju Arvja Reketa un Mārtiņa Medinieka rīcībai. Savukārt Georgija Logvinska labdarības fonds, kas darbojas Ukrainā, ir aprīkojis un pārbūvējis autobusu, ar kuru tiek nodrošināta šo pacientu transportēšana.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas