Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ašeradens: Saistībā ar sievietes slepkavību Jēkabpilī kādam būtu jāuzņemas atbildība

Saistībā ar sievietes slepkavību Jēkabpilī kādam būtu jāuzņemas atbildība un jāatkāpjas no amata, ceturtdien intervijā Latvijas Radio pauda finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Jautāts, vai kādam būtu jāuzņemas atbildība un jāatkāpjas no amata saistībā ar notikušo sievietes slepkavību Jēkabpilī, ministrs norādīja, ka nav eksperts šajā jomā, bet, viņaprāt, atbildība kādam būtu jāuzņemas.

"Valsts pārstāvji bieži vien turas pie dažāda veida papīriem - te mums ir tāda un tāda rīcība. Ar to es saskaros arī ikdienā. Bieži redzu, ka mēs pazaudējam to jēgu (...), kādēļ mēs esam aicināti darīt savu darbu," sacīja Ašeradens, piebilstot, ka šajā gadījumā bija cilvēki, kuriem bija jānodrošina sievietes drošība.

Tāpat ministrs pauda viedokli, ka šādu gadījumu varēja novērst.

Jau vēstīts, ka 16.aprīlī Jēkabpils novadā sava bērna un mātes acu priekšā tika nodurta 1983.gadā dzimsi sieviete. Slepkavību pastrādāja viņas bijušais vīrs Leons Rusiņš, kurš mēnešiem ilgi sievietei draudēja un viņu vajāja, par to regulāri tika ziņots policijai, bet sieviete pasargāta netika.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks ir uzdevis sākt dienesta pārbaudi, lai "pārliecinātos, ka policisti ir rīkojušies atbilstoši normatīvajam regulējumam, pietiekoši aktīvi un profesionāli".

Ruks uz šo gadījumu aicināja skatīties plašāk, proti, būtu nepieciešams veikt grozījumus likumos, kas paredzētu bargāku atbildību par gadījumiem, kad persona nepilda jau tiesas noteiktos pienākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas