Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ašeradens ministra amatā plāno darba tirgus pārkārtojumus un nodokļu politikas maiņu

Topošās valdības ekonomikas ministra amata kandidāts Arvils Ašeradens (Vienotība) plāno pievērsties arī darba darba tirgus pārkārtojumiem, jo pašlaik Latvijā vērojami strukturālā bezdarba un darba spēka deficīta apstākļi."Ir ļoti nopietni jādomā, kā iedrošināt cilvēkus mainīt darbus, mācīties un būt drošākiem, uzņemties riskus, lai arī valsts ekonomika attīstītos straujāk," piektdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā_ Rīta Panorāma _norādīja Ašeradens.

Apjomīgas diskusijas jaunās valdības darbā būs arī par Inčukalna pazemes gāzes krātuves un tās infrastruktūras īpašumtiesībām līdz ar gaidāmo gāzes tirgus liberalizāciju. Ašeradens piebilda, ka šajā procesā valsts juristiem gaidāmi lieli izaicinājumi, kā atrisināt šo jautājumu.

Tāpat viena no galvenajām jaunās valdības prioritātēm būs koncentrēšanās uz ekonomikas izaugsmi. Plānots pārskatīt investīciju politiku, lai tā būtu koordinētāka starp valsti, pašvaldībām un uzņēmumiem. Tāpat ir plānots strādāt pie eksporta veicināšanas un nodokļu politikas maiņas, ņemot vērā uzņēmēju prasības pēc ilgtermiņa nodokļu politikas.

Gaidāmajā darbā ekonomikas ministra amatā Ašeradenam esot bail no laika trūkuma neskaitāmo darbu paveikšanai. Redzot lielās dokumentu mapes, kas sakrautas uz ministra galda, nākas secināt, ka nebūs laikā kā ierasts "pārdomāt lietas un tad pieņemt lēmumus", atzina politiķis.

Jau vēstīts, ka balsojums par jaunās valdības apstiprināšanu gaidāms 11.februārī. Ašeradens būs vienīgais ministrs bez iepriekšējas pieredzes valdības darbā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas