Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Artūram Spullem tiek atcelta smadzeņu operācija, jo saziedota tikai sestā daļa nepieciešamās summas

Ventspils Augstskolas studenti, puiša tuvinieki un draugi aicināja ziedot naudu Artūram Spullem, kuram nesen tika atklāts ļaundabīgs audzējs 4x4x4 cm lielumā smadzeņu stumbrā, lai varētu veikt augsta riska operāciju.

Ārsti apgalvo, ka Artūram ļaundabīgais audzējs atrodas visnevēlamākajā vietā, jo tā atbild par visām cilvēkam svarīgajām funkcijām - redzi, dzirdi, domāšanu, runāšanu, kustībām u.c. Tā kā Latvijā nav iespējams veikt šāda veida operāciju augstā riska dēļ, ar varbūtību, ka Artūrs uz mūžu paliek paralizēts vai nepārcieš šo operāciju, Artūra tuviniekiem tiek piedāvāts veikt nedrošu apstarošanu, kuras rezultātā audzēja augšanas ātrums nedaudz tiktu samazināts, kas uz nezināmu laiku, varētu paildzināt Artūra dzīvi, vai arī audzējs turpinās attīstīties vēl ātrāk. Bez šīs operācijas Artūram nav atlicis ilgi dzīvot, portālam Diena.lv atklāj Ventspils augstskolas sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Šķēle.

Artūrs, Monta, tuvinieki, studiju biedri un draugi jau tagad saka paldies visiem, kuri viņus neatstāj vienus šajā nelaimē.

Šobrīd Artūram ir saziedoti 6 000 EUR, kas ir tikai viena piektā daļa no vajadzīgās naudas summas operācijai. Līdz ar to operācija, kura tika nozīmēta Turcijā 4. jūnijā, ir pārcelta uz nenoteiktu laiku.

Lūgums veikt augsta riska operāciju tika izsūtīts vairāku valstu speciālistiem. Šobrīd veikt operāciju piekrituši speciālisti gan no Vācijas, gan no Turcijas. Artūram operācija Turcijā tika nozīmēta uz 4. jūniju, tomēr nepietiekamā finansējuma dēļ to nācās atlikt uz nenoteiktu laiku, jo līdz šīm Artūram ir saziedota piektā daļa no visas nepieciešamās naudas summas.

Ziedojumus iespējams veikt uz Artūra draudzenes Montas Celmas, personas kods 150891-11630, Swedbank kontu LV64HABA0551031917200. Norādot mērķi: Artūra Spulles operācijai.

Ņemot vērā lielo atsaucību no ārzemēs dzīvojošiem cilvēkiem, tuvāko dienu laikā tiks atvērts vēl viens konts, kā arī ziedojuma tālrunis.

Ventspils Augstskola, izrādot atblastu Artūram, rīkos akciju, piedaloties Ventspils rīkotajos pasākumos, kuros arī būs iespēja ziedot naudu. Viens no  šiem pasākumiem ir Bērnu svētki, kas notiks svētdien, 27. maijā no 12:00 līdz 15:00 Ventspils Bērnu pilsētiņā. Visa saziedotā nauda tiks pārskaitīta Artūra ārstēsanai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas