Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Apbalvoti labākie Cits Bazārs skolēnu mācību uzņēmumi

Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) pasākumā Cits Bazārs pasniegtas balvas deviņās nominācijās. Līdz ar pulcēšanās ierobežojumiem šogad Cits Bazārs notika vēl nebijušā formātā – tiešsaistē. E-katalogā savus izstrādājumus piedāvāja 300 SMU no visas Latvijas un pasākuma laikā interneta vietni apmeklēja 45 000 pircēju. Pasākumu organizē Junior Achievement Latvia (JA Latvia) sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA).

"Šogad skolēni ļoti veiksmīgi tika galā ar izaicinājumu – pievērst pircēja uzmanību un pirmo reizi pārdot izstrādājumus tikai internetā. Pārliecinājāmies, ka jaunā paaudze ir prasmīga digitālajā vidē un to apliecina gan skolēnu mācību uzņēmumu augstā aktivitāte sociālajos tīklos, gan Cits Bazārs e- kataloga apmeklētāju skaits. Īsā laikā esam integrējuši e- komercijas iespēju Skolēnu mācību uzņēmumu programmā, līdz ar to jaunie uzņēmēji caur šo izglītības metodi iegūst vēl vairāk," stāsta JA Latvia valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns.

Pasākuma ietvaros jauniešus vērtēja ne tikai pircēji, bet arī  51 pieredzējis profesionālis no uzņēmumiem, akadēmiskajām struktūrām, finanšu sektora un valsts pārvaldes, pasniedzot balvas deviņās nominācijās. Cits Bazārs laikā, no 10. – 14. decembrim, skolēni ar žūriju aizvadīja 457 tiešsaistes intervijas.

Nominācijā SMU biznesa potenciāls vidusskolu grupā uzvarēja un balvu no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras saņēma SMU ANTI-V no Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas. SMU saviem klientiem piedāvā dezinfekcijas līdzekli cietā agregātstāvoklī, kas dezinficē un mitrina roku ādu. Pamatskolu grupā šajā nominācijā par laureātu kļuva SMU Kaķu un suņu rotaļlietas no Carnikavas pamatskolas, kas piedāvā dažādus izklaides produktus mājdzīvniekiem.

Balvu no BA TurībaSociāli atbildīgākais SMU vidusskolu grupā ieguva SMU EMONDO no Madonas Valsts ģimnāzijas, kas radījuši izglītojošu galda spēli par atkritumu šķirošanu un vides piesārņojumu, bet pamatskolu grupā – SMU SoDaLiNa no Ludzas novada Bērnu un jauniešu centra, kas izgatavo atstarojošas rotaslietas.

Nominācijā Tehnoloģiskās inovācijas produkts/pakalpojums tika apbalvoti trīs laureāti no vidusskolu grupas un tie saņēma naudas balvas no Printful savas inovācijas tālākai attīstībai. Starp laureātiem ir SMU No Gravity Charger no Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas ar produktu - bezvadu lādētāju, kas uzlādes procesā levitē mobilo ierīci. SMU SensDrums komanda no Ventspils 2. vidusskolas un Ogres tehnikuma skolēniem, kas radījuši elektroniskās bungas ar sensoriem. Un SMU Spoonable no Valmieras tehnikuma, kas izstrādājuši daudzfunkcionālus galda piederumus cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Labākā SMU pārdošanas komanda starp vidusskolām sevi pierādīja un balvu no RTU Rīgas Biznesa skolas saņēma SMU Dziedi silti no Ikšķiles vidusskolas, kas radījis nošu mapes ar sildelementu koru dalībniekiem. Pamatskolu grupā šajā nominācijā sevi lieliski parādīja SMU Lovely crafts no Liepājas Raiņa 6. vidusskolas, kura komanda demonstrēja izcilas pārdošanas prasmes, piedāvājot tamborētus priekšmetus – somas, groziņus, paliktnīšus u.c.

Balvu no LR Patentu Valdes nominācijā Uz zināšanām balstīts SMU produkts/pakalpojums starp vidusskolām izcīnīja SMU ANTI-V no Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas, ar šobrīd pieprasītu produktu – roku mitrinošu dezinfekcijas līdzekli cietā agregātstāvoklī. Pamatskolu grupā triumfēja SMU PaMa no Bauskas Valsts ģimnāzijas, kas piedāvā pieneņu medu.

Nominācijā Videi draudzīgs SMU produkts/pakalpojums un balvu no Swedbank vidusskolu grupā izcīnīja SMU Re - Grain no Madonas Valsts ģimnāzijas, piedāvājot vienreiz lietojamus ēdamus traukus. Starp pamatskolām uzvarētāji ir SMU drink&think no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas, kas gatavo videi draudzīgus niedru kokteiļsalmiņus.

Sociālo mediju komunikācijas balvu no Draugiem group vidusskolu grupā ieguva SMU Šodiena Rītdienai no Ogres 1. vidusskolas, piedāvājot dabai draudzīgu un vairākkārt izmantojamu auduma maisiņu. Pamatskolu grupā balvu saņēma SMU Paulas_2 no Madonas Valsts ģimnāzijas ar vegānisku našķu sausajiem maisījumiem. Šie uzņēmumi sevi pierādīja kā prasmīgākie sociālo mediju komunikācijā.

Kā labākais SMU produkts/pakalpojums gatavs starptautiskajam biznesam un balvu no FactSet Latvia vidusskolu grupā saņēma SMU Wooden wheel no Daugavpils Valsts ģimnāzijas, ražojot sienas statīvus velosipēdiem. Pamatskolu grupā vislabāk sevi parādīja SMU Laces&Co no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas, kas ražo silikona šņores.

Šogad pirmo gadu tika apbalvoti uzņēmumi kategorijā Labākais reklāmas video. Labāko reklāmu savam produktam - bezvadu lādētājam, bija izveidojis SMU No Gravity Charger no Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas. Pamatskolu grupā balvu ieguva SMU FFB no Limbažu 3. vidusskolas, kas ražo pirkstiņdēļus jeb fingerboards. Balvas uzvarētāji šajā kategorijā saņēma no tirdzniecības centra Domina Shopping.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas