Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aizvadītajā diennaktī pret Covid-19 vakcinēti 4468 cilvēki

Nedēļas ceturtajā dienā Latvijā vakcinācijas pret Covid-19 temps atkal nokrities zem 5000 - savakcinēti 4468 cilvēki, no tiem 2111 tikuši pie potes pirmās devas, 2252 - pie otrās, bet 105 sapotēti ar Johnson & Johnson (J&J) meitasuzņēmuma ražoto vakcīnu, kurai nepieciešama tikai viena deva, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Ceturtdien vakcinēto cilvēku skaits atpaliek no vidējā diennakts rādītāja pagājušajā nedēļā, kas bija 4842, un tas ir arī zemāks par pagājušajā ceturtdienā pret Covid-19 sapotēto cilvēku skaitu, kas bija 5326. Šīs nedēļas vidējais vienā dienā sapotēto cilvēku skaits pagaidām ir 4819. Tomēr NVD statistika par pēdējām dienām vēl varētu mainīties uz pozitīvo pusi, jo ne visi mediķi datus par savām veiktajām vakcīnām ievada vienotajā datubāzē tajā pašā dienā, kad pacients tiek sapotēts - bieži tas tiek darīts pat ar vairāku dienu nobīdi.

Aizvadītajā diennaktī vakcinēto cilvēku skaits ir ļoti līdzīgs rādītājam pagājušajā trešdienā, kad tika sapotētas 5682 personas, un tas ir vairāk nekā vidējais diennakts rādītājs pagājušajā nedēļā, kas bija 4813. Šīs nedēļas vidējais vienā dienā sapotēto cilvēku skaits pagaidām ir 4952. Tomēr NVD statistika par pēdējām dienām vēl varētu mainīties uz pozitīvo pusi, jo ne visi mediķi datus par savām veiktajām vakcīnām ievada vienotajā datubāzē tajā pašā dienā, kad pacients tiek sapotēts - bieži tas tiek darīts pat ar vairāku dienu nobīdi.

Kopumā gan redzams, ka vakcinācijas pret Covid-19 temps joprojām vairākas reizes atpaliek no maija beigām, kad, uzstādot rekordus, vienā nedēļā vidēji dienā tika sapotēti vairāk nekā 16 700 cilvēku.

Ceturtdien Latvijā vakcinēšanā pret Covid-19 iesaistījušās 212 ārstniecības iestādes. Visaktīvākie potētāji bijuši Veselības centru apvienības, Veselības centra 4 un Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas mediķi, kuri savakcinējuši attiecīgi 400, 408 un 188 cilvēkus.

No visiem ceturtdien poti pret Covid-19 saņēmušajiem lielākā daļa bijuši iedzīvotāji, kuri neietilpst nevienā prioritāri vakcinējamajā grupā. Sapotēti arī 589 seniori vecumā virs 60 gadiem un 362 personas ar hroniskām slimībām, bet pārējo sabiedrības grupu pārstāvji vakcinēti mazāk.

Līdz šim vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu no divām Latvijā ir saņēmuši 763 444 cilvēki, bet vakcinācijas procesu noslēguši 783 376 iedzīvotāji. Kopumā valstī veiktas 1 546 820 vakcīnas pret Covid-19 injekcijas.

Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021.gada jūlija sākumā provizoriski bija 1 882 200 iedzīvotāju, tātad līdz šim kopumā pret Covid-19 vakcinēti 46,52% iedzīvotāju, bet vakcinācijas procesu noslēguši 41,62% iedzīvotāju.

Lietošanai Eiropas Savienībā līdz šim ir apstiprinātas četras vakcīnas pret Covid-19 - Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca un J&J jeb Janssen.

Pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet vēlāk pakāpeniski tika atvērtas citas prioritāri vakcinējamo personu grupas. Šā gada 3.aprīlī durvis vēra speciāli izveidotie liela mēroga vakcinācijas centri, jo Latvijas rīcībā pirmo reizi bija nonācis lielāks daudzums vakcīnu. Savukārt kopš 3.maija Latvijā vakcīnu pret Covid-19, iepriekš pierakstoties, var saņemt ikviens pieaugušais, kurš to vēlas, kopš 17.maija - arī pusaudži no 16 gadu vecuma, bet no 2.jūnija - arī pusaudži vecumā no 12 līdz 15 gadiem.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas