Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Āboltiņu opozīcija turpina pieskatīt

Pēc uzticības balsojuma par Laimdotas Straujumas (Vienotība) jauno valdību un Saeimas lēmuma par komisiju sastāva apstiprināšanu ministri sākuši izraudzīties parlamentāros sekretārus, savukārt komisijas - priekšsēdētājus, viņu biedrus un sekretārus, piektdien vēsta laikraksts Diena.

Vienotības līdere, bijusī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa kļuvusi par Nacionālās drošības komisijas (NDK) priekšsēdētāju, neraugoties uz opozīcijā esošās Latvijas Reģionu apvienības līdera Mārtiņa Bondara šaubām, vai var pieļaut Vienotības dominanti drošības dienestu pārraudzībā.

Viņš norādīja, ka laikā, kad Drošības policija izmeklē iespējamo balsu pirkšanu Latgalē, kas varētu būt notikusi Vienotības labā, šī politiskā spēka pārraudzība pār drošības struktūrām nebūtu vēlama.

Āboltiņa žurnālistiem sacīja, ka tiesiskā valstī nav pieļaujams, ka šādā veidā tiek apšaubīta izmeklēšanas iestāžu kompetence. Nacionālās drošības komisijā no katras frakcijas ir pa vienam pārstāvim - puse deputātu koalīcijai, puse - opozīcijai, kuras pārstāvis Ringolds Balodis (NSL) arī atbalstīja Āboltiņu. Viņa skaidroja, ka amatu sadale notikusi saskaņā ar koalīcijas vienošanos, kam visi partneri piekrituši. Neformāli Vienotības priekšsēde esot izteikusies, ka būtu atbalstījusi NDK vadībā Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) deputātu, ja tas būtu bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Gundars Daudze, bet ZZS darbam NDK deleģēja citu deputātu.

Vienotība atteicās no Juridiskās komisijas vadības par labu Nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA), kura uzņēmusies atbildību arī par Tieslietu ministriju. Izvirzot komisijas priekšsēža amatā bijušo tieslietu ministru Gaidi Bērziņu (NA), Āboltiņa uzsvēra nepieciešamību nodrošināt spēcīgu komisijas priekšsēdētāju, jo jaunais ministrs, ar ko domāts Dzintars Rasnačs, esot diezgan nepieredzējis. 

No izraudzītajiem ministriju parlamentārajiem sekretāriem būtu jāpiemin Zanda Kalniņa-Lukaševica (Vienotība), kura šos pienākumus uzņemsies Ārlietu ministrijā. Kalniņa-Lukaševica kandidēja vēlēšanās, bet nesaņēma ievēlēšanai nepieciešamo atbalstu. Viņai pirmajā pusgadā būs papildu pienākumi, kas saistīti ar Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē. 

Visu žurnālistes Ināras Egles rakstu Āboltiņu opozīcija turpina pieskatīt lasiet piektdienas, 7.novembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas