Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Āboltiņa vairs nekandidēs uz Vienotības priekšsēdētāja posteni (papildināts 18:50)

Pašreizējā partijas Vienotība līdere Solvita Āboltiņa ārkārtas kongresā nekandidēs uz politiskā spēka priekšsēdētāja amatu.

Āboltiņa to paziņoja šodien, uzrunājot partijas biedrus pirms politiskā spēka pārstāvju tradicionālā teātra apmeklējuma.

"Vienotībai nepieciešama ticība saviem spēkiem, nākotnei un atdzimšanau. Tā nav iespējama bez pārmaiņām, bez reālas vadītāja nomaiņas," paudusi politiķe.

"Es neaizeju, es palieku kopā ar jums, lai turētu vēlētājiem dotos solījumus veidot Latviju par labāko valsti pasaulē. Mums ir spēks to darīt, Vienotība ir tā vērta, lai mēs cerētu, cīnītos un ietu tālāk," norādījusi politiķe.

Āboltiņa partijas ārkārtas kongresā gan varētu kandidēt uz politiskā spēka valdes locekļa amatu.

Āboltiņa šodien žurnālistiem sacīja, ka viņu uzrunājušas vairākas nodaļas, lai viņa kandidētu uz šo amatu. Tāpat par to esot runāts ar Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja vietnieku eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdi Dombrovski.

Āboltiņa vada Vienotību kopš 2011.gada. Iepriekš, kad Vienotība bija politisko partiju apvienība, Āboltiņa bija tās līdzpriekšsēdētāja, bet no 2008. līdz 2010.gadam - partijas Jaunais laiks valdes priekšsēdētāja.

Āboltiņas vadībā Vienotība ir guvusi atzīstamus panākumus Saeimas vēlēšanās, iegūstot tiesības trīs reizes valdību veidot Valdim Dombrovskim un vēl divas - Laimdotai Straujumai, tomēr pēdējā laikā partija ir piedzīvojusi dramatisku reitinga kritumu, tam pietuvojoties 5% robežai.

Šajā Saeimas sasaukumā Āboltiņa ir Vienotības Saeimas frakcijas vadītāja, tāpat viņa vada Saeimas Nacionālās drošības komisiju.

Vienotība pārvēlēs partijas vadību ārkārtas kongresā 4.jūnijā. Kandidātus uz partijas vadībai var izvirzīt no 5.aprīļa līdz 18.aprīļa plkst.17. Kandidātus valdes priekšsēdētāja un domes priekšsēdētāja amatam var izvirzīt vismaz 15 partijas biedri, bet valdes locekļa amatam - desmit.

Ņemot vērā, ka Āboltiņa uz partijas priekšsēdētāja amatu nekandidēs, par Vienotības vadītāja amatu varētu cīnīties bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs un Saeimas deputāts Edvards Smiltēns. Pašlaik abi šie politiķi strādā partijas valdē.

Pašlaik partijas nodaļas spriež par iespējamiem kandidātiem, ko virzīt šim amatam. Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš paudis, ka Piebalgu Vienotības priekšsēdētāja amatam virzīs gan partijas politiķi Eiropā, gan vietējie un reģionālie līderi, gan par iekšējiem opozicionāriem dēvētie politiķi.

Tikmēr vairāku nodaļu pārstāvji plāno šim amatam virzīt arī Smiltēnu. Cēsu novada nodaļas vadītājs Māris Baltiņš aģentūrai LETA apliecināja, ka aptaujātas vairākas nodaļas un būs nepieciešamie paraksti Smiltēna izvirzīšanai. Viņaprāt, jādod iespēja Vienotību vadīt jaunākās paaudzes cilvēkiemienotība, lai būtu "svaigums partijā".

Pievienotas 5. un 6.rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas