Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Āboltiņa aicina valdību piešķirt papildu līdzekļus latviešu valodas kursiem

Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja, Vienotības līdere Solvita Āboltiņa aicina valdību piešķirt papildu līdzekļus latviešu valodas kursiem iedzīvotājiem, kuriem latviešu valoda nav dzimtā valoda.

Šonedēļ Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēdē sacīja Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) Sekretariāta direktore Aija Bauere pastāstīja, ka iedzīvotājiem ir ļoti liels pieprasījums pēc SIF organizētajiem latviešu valodas kursiem.

Āboltiņa uzsver, ka valodas kursi ir ļoti svarīgs integrācijas instruments, tāpat tas ir arī sabiedrības saliedētības un drošības jautājums. Līdz ar to viņa plāno aicināt valdību piešķirt papildu līdzekļus latviešu valodas kursiem.

Kā ziņots, SIF deputātus informēja, ka īpaši liels pieprasījums pēc valodas apguves ir Latgalē, kur viss kurss tiek nokomplektēts vienas dienas laikā. Latviešu valodas apguvei pieaugušajiem šogad no SIF budžeta atvēlēti 113 830 eiro. Deputāts Hoasams Abu Meri (Vienotība) komisijas sēdē pauda neizpratni par to, ka valodas apmācībai nav atvēlēta lielāka summa. Bauere skaidroja, ka tas ir saistīts ar valsts budžeta iespējām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas