Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Swedbank jaunizsniegto kredītu apjoms sasniedzis 425 miljonus eiro

Šā gada pirmajā pusgadā Swedbank no jauna izsniegto kredītu apjoms sasniedzis 425 miljonus eiro.

No tiem visvairāk ir piešķirts uzņēmējdarbības attīstībai - 328 miljoni eiro, kas ir par 64% vairāk nekā pirms gada. Šogad Swedbank ir gatava piešķirt kopumā vienu miljardu eiro kvalitatīviem projektiem.

"Kaut jaunajā finansējumā kopsummā esam piešķīruši jau teju pusmiljardu, tomēr aizņemšanās iespējas saglabājas plašas - tikai uzņēmumu kreditēšanai vien šogad esam gatavi izsniegt vismaz vienu miljardu eiro. Neskatoties uz šķēršļiem, kas kavē pieprasījumu - uzņēmumu piesardzība, gausa struktūrfondu apgūšana un pelēkā ekonomika -Swedbank jaunā finansējuma apjoms patlaban aug ik ceturksni," paziņojumā medijiem informē Swedbank valdes loceklis un Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Reinis Rubenis.

Swedbank kredītportfeļa apjoms, salīdzinot ar 2014.gada 31.decembri, ir palicis nemainīgs, bet salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni tas ir palielinājies par 1%, galvenokārt pateicoties kredītu pieprasījumam, ko veicinājusi stabila ekonomiskā situācija Latvijā.

Bankā skaidro, ka pieprasījumu pēc kredītiem negatīvi ietekmē uzņēmumu piesardzība, nogaidīšana uz Eiropas Savienības struktūrfondiem, kā arī pašu kapitāla trūkums un pelēkā ekonomika. Pēc Swedbank aprēķiniem, patlaban Latvijā ir 25 000 uzņēmumu, kuri būtu gatavi aizņemties un kuriem ir brīva aizņemšanās kapacitāte. Novērots, ka šķēršļi aizņemties atšķiras atkarībā no uzņēmuma lieluma. Lielajiem uzņēmumi biežāk tā ir piesardzība investīcijās, savukārt vidējiem un maziem uzņēmumiem šķērslis nereti ir pašu kapitāla trūkums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas