Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Novatours atsāks tūrisma braucienus uz Tenerifi

Tūroperators SIA Novatours šodien atsāks tūrisma braucienus uz ārvalstīm no Latvijas, pirmajā ceļojumā vedot uz Tenerifi Kanāriju salās, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā.

Novatours vadītājs Leonīds Močeņovs aģentūrai LETA sacīja, ka šis Novatours piedāvātais ceļojums ir pilnībā izpārdots, un šodien uz Tenerifi no Rīgas dosies 168 ceļotāji.

"Ieilgusī ceļojumu pauze nav mazinājusi Latvijas iedzīvotāju vēlmi ceļot. Mēs redzam, ka cilvēki ilgojas doties uz ārvalstīm, gaida iespēju baudīt saulainu un vasarīgu atpūtu, interese arvien pieaug," sacīja Močeņovs.

Vienlaikus viņš uzsvēra - tā kā klientu drošība tūroperatoram vienmēr ir bijusi pirmajā vietā, un pašreiz nav īstais laiks pārgalvībai vai paviršībai, ceļotāji īpaši rūpīgi tiek informēti par nepieciešamajiem drošības pasākumiem, dodoties ceļojumā un atgriežoties no tā. "Ceļotājus striktie noteikumi nebiedē, tie tiek uzlūkoti ar izpratni un apņēmību ievērot," piebilda Močeņovs.

Viņš arī pauda, ka atbilstoši Ministru kabineta rīkojumam persona nevar ceļot uz Latviju no Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas valstīm, izņemot vairākus gadījumus, tostarp atgriešanos pastāvīgajā dzīvesvietā. Novatours ieskatā, tas nozīmē, ka visi Latvijas iedzīvotāji bez ierobežojumiem varēs atgriezties dzīvesvietas valstī. "Protams, šis iemesls būs jānorāda tīmekļvietnē covidpass.lv. Starptautiskajam pasažieru pārvadātājam būs jāpārliecinās, ka persona ir iesniegusi šo pašapliecinājumu," sacīja Močeņovs.

Kā ziņots, atbilstoši Ministru kabineta rīkojumam ir noteikts aizliegums bez būtiska iemesla ieceļot Latvijā līdz ārkārtējās situācijas beigām, 6.aprīlim.

Valdības lēmums paredz, ka persona nevar ceļot uz Latviju no Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas valstīm, Šveices Konfederācijas un Lielbritānijas. Izņēmums ir gadījumi, ja persona pirms iekāpšanas pārvadātāja transportlīdzeklī vai ieceļojot ar transportlīdzekli, kas neveic komercpārvadājumu, pirms ieceļošanas Latvijā ir aizpildījusi pašapliecinājumu informācijas sistēmas tīmekļvietnē (covidpass.lv), ka ieceļošana Latvijā neatliekami nepieciešama darba, mācību, studiju, ģimenes apvienošanas, medicīnas pakalpojumu saņemšanas, tranzīta vai nepilngadīgo pavadīšanas nolūkā, kā arī, lai atgrieztos pastāvīgajā dzīvesvietā vai dotos uz bērēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas