Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jaunā vienotība piedāvā elektroenerģijas izmaksu kompensēšanai samazināt vien elektrības pārvades tarifu

Lai kompensētu elektroenerģijas cenu straujo kāpumu gan mājsaimniecībām, gan uzņēmējiem, partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) valde piedāvā līdz nākamā gada aprīlim samazināt elektroenerģijas pārvades un sadales pakalpojumu tarifu.

Valdošā koalīcija šodien plāno diskutēt, kā iedzīvotājiem un uzņēmumiem kompensēt strauji augošās energoresursu cenas. Nacionālās apvienības pārraudzītā Ekonomikas ministrija piedāvā gan samazināt elektrības pārvades tarifu, gan arī uz noteiktu laiku samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) no 21% līdz 5% gan elektrībai, gan arī gāzei.

Kā aģentūru LETA informēja JV, šis politiskais spēks uzskata, ka atbalsts nepieciešams ziemas mēnešos un mērķēts, proti, apvienības ieskatā, šo mērķi var sasniegt, uz noteiktu laika periodu samazinot elektroenerģijas pārvades un sadales pakalpojumu tarifu, šo summu kompensējot uzņēmumam "Sadales tīkls" uz emisijas kvotu rēķina.

"Vienotības" valdes priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Arvils Ašeradens atzinis, ka enerģētikā šī ziema ir nākusi ar strauji augošām izmaksām, kuras negatīvi iespaido gan iedzīvotāju maciņus, gan uzņēmumu, īpaši ražojošo, konkurētspēju. Atsaucoties uz enerģētikas ekspertiem, JV prognozē, ka straujais cenu kāpums būšot īslaicīgs, tādēļ "valdības uzdevums ir atrast precīzu un izsvērtu risinājumu visām sabiedrības grupām".

Šodien valdību veidojošo partiju sadarbības sanāksmē JV valde ir deleģējusi Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) un finanšu ministru Jāni Reiru (JV) iepazīstināt sadarbības partnerus ar partijas piedāvājumu, aicinot kopā vienoties par "izsvērtu, atbildīgu un efektīvu risinājumu".

JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis piebildis, ka Saeima, pieņemot nākamā gada budžetu, jau esot lēmusi par 65% samazināt obligātā iepirkuma komponentes (OIK) maksājumu elektrības rēķinos. Tāpat ir ieviests 20 eiro pabalsts ziemas mēnešos vakcinētajiem senioriem, kuri saņem vecuma pensijas, kā arī palielināts finansiālais atbalsts aizsargāto lietotāju kategorijā iekļautajām iedzīvotāju grupām.

Parlamentārietis uzskata, ka pārvades un sadales pakalpojuma tarifa terminēts samazinājums ar precīzu finansējuma avotu būšot risinājums, kas papildus jau ieviestajiem atbalsta mehānismiem mazināšot cenu kāpuma ietekmi, vienlaikus neradot slogu valsts budžetam nākotnē.

..

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas