Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

E.Gulbja laboratorija no valsts nav saņēmusi ap 2,8 miljonus eiro un arī apsver valsts apmaksāto izmeklējumu pārtraukšanu

E. Gulbja laboratorija par valsts apmaksātajām analīzēm no valsts šogad nav saņēmusi ap 2,8 miljonus eiro un arī apsver šo izmeklējumu pārtraukšanu, aģentūru LETA informēja uzņēmuma projektu vadītāja Džineta Dimante.

Ja laboratorija nesaņems garantijas no valsts, ka nauda tiks samaksāta, tad tā būs spiesta pāriet uz analīžu sniegšanu tikai par maksu, taču pagaidām termiņš, kad tas varētu notikt, nav noteikts, pauda Dimante. "Gaidām konstruktīvu problēmas risinājumu no jaunās valdības," piebilda Dimante.

Kā ziņots, "Centrālā laboratorija" no 15.septembra nepietiekamā valsts finansējuma dēļ valsts apmaksātos pakalpojumus sniegs apmaksātās kvotas ietvaros, līdz ar to iedzīvotājiem tie būs pieejami rindas kārtībā pēc iepriekšēja pieraksta, aģentūru LETA informēja laboratorija. Ņemot vērā, ka finansējums 2023.gadā piešķirts reālajam iedzīvotāju pieprasījumam acīmredzami nepietiekamā apmērā, valsts apmaksātajiem pakalpojumiem nauda beidzas katra mēneša 10.-15. datumā.

Lai nodrošinātu laboratorisko izmeklējumu izdevumu segšanu par 2023.gada pirmajā pusgadā faktiski sniegtajiem pakalpojumiem, kas pārsniedza līgumos ar pakalpojuma sniedzējiem iekļauto apjomu, valdība 12.septembrī atbalstīja līdzekļu piešķiršanu 11 194 169 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas