Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

DNB Latvijas barometrs: Iedzīvotāju pesimisms pierimis un noskaņojums sācis strauji uzlaboties

Pēdējos mēnešos vērotais iedzīvotāju pesimisms pierimis un vispārējais noskaņojums sācis strauji uzlaboties. Tostarp visatzinīgāk novērtētas Latvijas ekonomiskā stāvokļa izmaiņas un kopējās situācijas attīstība valstī, indeksiem pieaugot par 10 un 6 punktiem, liecina jaunākā DNB Latvijas barometra pētījuma rezultāti.

Pētījuma pirmās daļas rezultāti liecina, ka iedzīvotāju vērtējums uzlabojies lielākajā indeksu daļā, izņemot ģimenes materiālo stāvokli, kura vērtējums pēdējo trīs mēnešu laikā nav būtiski mainījies – aptuveni ceturtdaļa aptaujāto to vērtē kā sliktu, bet tikai katrs desmitais - kā labu.

Tikmēr Latvijas ekonomiskā stāvokļa izmaiņu indekss šomēnes vērtēts atzinīgāk nekā līdz šim – ja iepriekš iedzīvotāji biežāk uzskatīja, ka situācija pasliktinās, tad šomēnes kritisko (20%) un atzinīgo (19%) vērtējumu starpība samazinājusies līdz minimumam. Līdzīgs kāpums vērojams iedzīvotāju vērtējumā par kopējās situācijas attīstību.

Savukārt, ņemot vērā, ka vasara tradicionāli ir atvaļinājumu laiks, kad cilvēki dodas baudīt brīvdienas gan tepat Latvijā, gan uz tālākām zemēm, DNB Latvijas barometra pētījuma otrā daļa šoreiz veltīta tūrismam, tostarp – kāda veida ceļojumos visbiežāk tiek braukts, kā tie tiek organizēti un cik lielas naudas summas tiek tērētas ceļojuma laikā, kā arī – kurp cilvēki vēlētos doties, ja viņiem nebūtu nekādu finansiālu un praktisku ierobežojumu.

Plašāki pētījuma rezultāti un ekspertu secinājumi tiks publiskoti ceturtdien, 11.jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas