Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Brīvais vilnis šogad sāks eksportu uz Meksiku

Zivju pārstrādes uzņēmums AS Brīvais vilnis plāno uz laiku apturēt ražošanu vasaras mēnešos, kas ir ikgadēja prakse, lai veiktu iekārtu un telpu remontdarbus, teikts uzņēmuma paziņojumā, kas iesniegts NASDAQ OMX Riga.

Uzņēmumā strādā vairāk nekā 400 darbinieki, un visi atsāks darbu augustā.

Tāpat ziņojumā norādīts, ka uzņēmums kā Latvijas Zivrūpnieku asociācijas biedrs turpinās darbu pie nodokļu nomaksas atlikšanas saistībā ar nestabilo ekonomisko situāciju Krievijā, Ukrainā un Vidusāzijā.

Neraugoties uz saspringto situāciju minēto reģionu tirgos, Brīvais vilnis ir atradis jaunus noieta tirgus un šogad sāks produkcijas eksportu uz Meksiku. Tāpat ir noslēgtas vienošanās ar jaunu klientu Somijā, kā arī tiks paplašināts produktu sortiments Francijā.

Tāpat ziņojumā norādīts, ka patlaban turpinās pārrunas ar partneri Ķīnā par produkcijas eksporta sākšanu. Lai tas notiku, nepieciešamas vienošanās starp valstu valdībām.

Kā ziņots, Brīvais vilnis pagājušajā gadā strādājis ar 12,84 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 8% kritums salīdzinājumā ar 14,09 miljonu apgrozījumu iepriekšējā gadā. Uzņēmuma peļņa samazinājusies līdz 416 473 eiro salīdzinājumā ar 621 937 eiro iepriekšējā gadā.

Pagājušajā gadā saražoti 22,5 miljoni kārbu dažāda sortimenta zivju konservu, tai skaitā 10 miljoni kārbu bija šprotes. Pārdoti 22,4 miljoni kārbu par 12,8 miljoniem eiro.

Jau vēstīts, ka ar 2014.gada decembrī par Brīvā viļņa 49,97% akciju īpašnieku kļuvis Valērija Belokoņa uzņēmums SIA Baltic Finance&Capital, kurš tās iegādājies no cita uzņēmējam piederoša uzņēmuma - SIA Brīvais vilnis Company, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas