Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

airBaltic atstādināti deviņi darbinieki bez Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta

Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic ar šodienu no darba bez darba samaksas saglabšanas īslaicīgi atstādinājusi deviņus darbiniekus, kuri nav spējuši uzrādīt Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, aģentūru LETA informēja airBaltic pārstāvji.

Uzņēmumā uzsver, ka visiem aktīvajiem darbiniekiem, ieskaitot lidmašīnu apkalpes locekļiem, ir iegūti Covid-19 pārslimošanas vai vakcinācija sertifikāti. Vairākums darbinieku vakcinējušies, tikmēr daži atlabuši no Covid-19 pēdējos sešos mēnešos.

Saskaņā ar Latvijas tiesību aktiem, ar 15.novembri no darba atstādināti deviņi darbinieki, kuri nav spējuši uzrādīt Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Daži darbinieki, kuri medicīnisku apstākļu dēļ nav spējuši saņemt vakcīnu, strādā uzņēmumā attālināti.

"airBaltic" patlaban nodarbina 1490 cilvēkus, tostarp 228 pilotus un 393 apkalpes locekļus.

Kā ziņots, "airBaltic" koncerna apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 49,963 miljoni eiro, kas ir par 41,6% mazāk nekā pērn šajā periodā, savukārt koncerna zaudējumi samazinājās trīs reizes - līdz 61,515 miljoniem eiro.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas