Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

94 gadus vecā hokeja leģenda joprojām bez valsts atzinības

Latvijas hokeja dzīvā leģenda Elmārs Bauris. Viņš ir pusotru mēnesi vecāks par Latvijas valsti - dzimis 1918. gada 30 septembrī. Pateicoties Baurim Latvijā pēc kara izdevās saglabāt hokeju, taču atšķirībā no daudziem citiem viņš nav saņēmis ne triju zvaigžņu ordeņus, ne citus valsts novērtējumus. Bauris saka – viņa augstākā atzinība ir hokejisti, kuri nu jau trešajā paaudzē priecē līdzjutējus, vēsta TV3 raidījums Nekā personīga.

Elmārs Bauris vēl aizvien savos 94 gados regulāri spēlē mūziku un nemaz nav zaudējis dzīvesprieku. Šodien skan dziesma par godu Latvijas neatkarības atgūšanai.

Ja kāds gribētu noteikt cik veca izskatās Latvijas valsts – tad Bauris būtu vislabākais piemērs. Līdzīgi kā mūsu valsts arī Bauris izgājis cauri ugunij un ūdenim. Dienējis Latvijas armijā, taču karā iet nav gribējis.

Kara laikā Bauris kopā ar tēvu un domu biedriem bija uzlējis laukumu Rīgā Cēsu ielā un trenējās. Pateicoties viņiem hokeju Latvijā izdevās saglabāt arī pēc kara. Lai gan liela daļa hokejistu tāpat kā basketbolisti krita karojot leģionā, padomju armijā, tika izsūtīti vai devās emigrācijā.

Trīsdemitajos gados uzņemtajos kadros var redzēt kā hokeju spēlē Rīgā. Tobrīd latvieši bija krietni priekšā krieviem, tādēļ tieši mūsu hokeja meistari mācīja un nodeva pieredzi Krievijai pēc kara.

Latvijas hokeja leģenda nožēlo tikai vienu, ka tā arī nekad nav bijis iespējas uzspēlēt Latvijas valsts vienības izlasē zem sarkanbaltsarkanā karoga. Par politiku viņš interesējas maz. Šonedēļ atjaunotā Latvija pārsniedza pirmās Latvijas vēstures laiku. Tomēr pēdējos divdesmit gados esot valstiski izdarīts un sasniegts daudz mazāk nekā divdesmitajos un trīsdesmitajos gados.

Par spīti visam Latvijas hokeja leģenda saka – mums ir tikai viens valsts un lai kāda – tā jāmīl. Tāpat kā hokejs, kuru spēlējot esam pierādījuši, kas esam valsts ar raksturu. Bauris cer, ka tas latviešu spītība un arī hokeja meistarība nepietrūks arī šajā pasaules čempionāta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas