Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Zaķis: Repšes biedrība radīta, lai reinkarnētu Jauno laiku

Einara Repšes vadībā dibinātā biedrība Latvijas attīstībai ir radīta, lai reinkarnētu Jauno laiku un varētu veiksmīgi ieņemt uzņēmēju partijas nišu, uzskata Vienotības frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Dz.Zaķis atzina, ka līdz ar biedrības izveidi un tās iespējamu pārtapšanu par politisku spēku rastos spriedze Latvijas politiskajā vidē un līdz ar to ir paredzama plašāka pievēršanās uzņēmējdarbības jautājumiem. Tas arī pašreizējām partijām liktu "pievērsties dažam labam nepadarītam darbam ekonomiskās attīstības jomā". Tomēr kopumā biedrības izveide, ņemot vērā tās plānus un iesaistītos cilvēkus, saistāma ar vadmotīvu reinkarnēt Jaunā laika sajūtu", uzskata politiķis.

Viņš norādīja ‒ ja biedrība pārtaps par politisku spēku, ar to ir iespējama sadarbība. "Organizācijai, kas ir tendēta uz uzņēmējdarbību, ir iespējas iekļauties kopējā politiskajā spektrā. Šī niša Latvijā pašlaik faktiski ir brīva," sacīja Dz.Zaķis. Viņš gan nezinot, vai un kad no jaunās biedrības varētu izveidoties jauns politisks spēks, taču ir iespējama Vienotības sadarbība ar to.

Zaķis norādīja ‒ lai arī jaunās biedrības finansētāju vidū ir vairāki bijušie Vienotības sponsori, uz partijas finansiālo stāvokli tas nekādas sekas neatstās, jo vairums jaunveidotās Latvijas attīstībai biedru jau kādu laiku ar Vienotību nav sadarbojušies.

Tie pašreizējie Vienotības biedri, kuri ir izveidojuši jauno biedrību, ‒ Einars Repše un Edgars Jaunups ‒ pašlaik paliks Vienotības biedru vidū, pastāstīja Zaķis un piebilda, ka tas, protams, mainīsies, ja biedrība pārtaps par politisku spēku.

Jau ziņots, ka Einara Repšes (Vienotība) vadībā nodibināta biedrība Latvijas attīstībai, kurā ir arī uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs. Bijušais politiķis Repše neizslēdz arī partijas izveidi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Budapešta izvēļu priekšā

Līdztekus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kuras norisināsies no 6. līdz 9. jūnijam un kurās vērā ņemami panākumi tiek prognozēti labējiem un arī eiroskeptiskas ievirzes politiskajiem sp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē