Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Vējonis: Pašvaldībās jāstrādā tādiem deputātiem, kuri ir gatavi pieņemt izšķirīgus lēmumus

Pašvaldībās jāstrādā tādiem deputātiem, kuri ir gatavi pieņemt izšķirīgus lēmumus, šodien pēc nobalsošanas Ogres vēlēšanu iecirknī žurnālistiem sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Prezidents ar kundzi Ivetu Vējoni vēlēšanu iecirknī ieradās no netālu esošā Vējoņu ģimenes dzīvokļa. Ienākot vēlēšanu iecirknī, Vējonis deva labas dienas vēlētājiem, taču kāds kungs uz to atbildēja: "Diena jau laba, bet kādi tie nācēji."

Nobalsojis, Valsts prezidents žurnālistiem sacīja, ka nedzīvojam vienkāršā laikā, jo ne tikai valdībai, bet arī pašvaldībām ir jāpieņem grūti lēmumi, kas saistīti ar ekonomiku.

"Tāpēc pašvaldībās jāstrādā tādiem deputātiem, kas ir gatavi pieņemt izšķirīgus lēmumus. Tāpat pašvaldībām ir jāstrādā ciešāk ar valdību, sevišķi lemjot par nodokļu politiku," teica Vējonis.

Valsts prezidents novēlēja iedzīvotājiem doties uz vēlēšanām, neskatoties uz to, ka laiks ir vēss un labāk gribētos palikt mājās.

"Jābūt aktīviem, jo tikai mūsu rokās ir iespēja noteikt, kas nākamos četrus gadus strādās un pieņems lēmumus. Mums ir tiesības un pienākums piedalīties vēlēšanās, mums ir iespēja izvēlēties. Tā ir demokrātija. Svarīgi ir nesūkstīties, ja nepatīk kāds kandidāts. Labāk būtu, ja tie, kas sūkstās, paši piedalītos vēlēšanās kā deputātu kandidāti," uzsvēra Vējonis.

Viņš norādīja, ka pašvaldību vēlēšanu rezultāts būs atkarīgs no iedzīvotāju aktivitātes. "Ja neesam apmierināti ar esošo pašvaldību vadību, tad jābalso par tiem, kuri, iespējams, cerības attaisnos. Ja apmierina līdzšinējās pašvaldības vadības darbs, tad jābalso par viņiem. Mums ir dota unikāla iespēja vismaz reizi četros gados vēlēt pašvaldības un Saeimu," sacīja Vējonis.

Valsts prezidents atzina, ka viņam pašam neesot bijis grūti izvēlēties, par kuru sarakstu balsot, jo prezidents dzīvo Ogrē vairākus gadus un zina, kādi cilvēki kandidē un ko tie paveikuši.

Top komentāri

Esmu pagastvecis,
E
vēlos pieņemt izšķirīgus lēmumus - pieprasīt autonomiju, kā Skotijai, visus nodokļus samazināt uz pusi, aizliegt iebraukt pagasta teritorijā ceļu policijas slepenajiem subāriem un škodām. Vēlos ieviest muļķības cenzu pašvaldību vēlēšanās. Jā, pats galvenais - vēlos rakt kanālu no Baltijas jūras uz manu pagastu.
Dinamka
D
Nez pirms meta urnā biļetenu, paņēma uz krūts, vai tā pat skaidrā tā lieta aizgāja.
Pavalsts Likvidētais
P
Muļķis prezidents. Ir vajadzīgi izglītoti tautas vadītāji. Izšķirģi lēmumi ir salaiduši valsti grīstē jau 26 gadus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē