Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Vācijas prezidents: Esam gatavi padziļināt sadarbību ar Latviju

Pirmdien, 8.jūlijā, tiekoties ar Latvijas Ministru prezidentu Valdi Dombrovski, Vācijas prezidents Joahims Gauks apliecināja, ka Vācija ir gatava padziļināt ekonomisko sadarbību ar Latviju, meklējot jaunas investīciju un savstarpējās tirdzniecības iespējas, portālu Diena.lv informēja Valsts kancelejā.

V.Dombrovskis uzsvēra, ka mērķtiecīgs atbalsts ražojošajam sektoram un eksportam ir palīdzējis Latvijai atjaunot izaugsmi un kļūt par straujāk augošo ES ekonomiku. Valdība konsekventi strādā, lai turpinātu uzlabot investīciju klimatu un uzņēmējdarbības vidi, ko novērtē arī starptautiskie pētījumi un biznesa vides reitingi.

Premjers un Vācijas prezidents bija vienisprātis, ka ekonomiskās sadarbības jomā starp Latviju un Vāciju vēl joprojām ir neapgūts potenciāls, tādēļ abu valstu uzņēmējiem ir jāturpina darbs pie tā apgūšanas. Vācijas prezidentu vizītē uz Latviju pavada arī Vācijas uzņēmēju delegācija, kas Latvijas-Vācijas biznesa forumā tiksies ar Latvijas uzņēmējiem, lai meklētu jaunas tirdzniecības iespējas un paplašinātu esošo sadarbību.

Latvijas valdības vadītājs atzinīgi novērtēja arī Vācijas iniciatīvu uzņemties vadošo lomu jaunatnes nodarbinātības uzlabošanai Eiropā, kā arī apliecināja Latvijas atbalstu aktivitātēm šajā jomā. Premjers arī uzsvēra, ka Vācijā izveidotais duālais modelis profesionālajā izglītībā ir efektīvs instruments kā veidot ciešu sadarbību starp izglītības un ražošanas sektoriem, tādēļ Latvija vēlas pārņemt šo pozitīvo pieredzi, reformējot savu profesionālās izglītības sektoru.

Tāpat V.Dombrovskis pauda Latvijas pateicību Vācijai par tās atbalstu Latvijas iestājai eirozonā, kā arī Ekonomiskās Sadarbības un Attīstības Organizācijā (OECD). Premjers uzsvēra, ka abi šie soļi stiprinās Latvijas konkurētspēju starptautiskajā tirdzniecībā, palīdzēs piesaistīt jaunus investorus ražojošajam sektoram un radīt jaunas darbavietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Budapešta izvēļu priekšā

Līdztekus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kuras norisināsies no 6. līdz 9. jūnijam un kurās vērā ņemami panākumi tiek prognozēti labējiem un arī eiroskeptiskas ievirzes politiskajiem sp...

Dzīvei reģionos trūkst lobija

Latvijas galvaspilsētā un tās tuvumā iedzīvotāju labklājība ir augstāka un biznesa dinamika – intensīvāka nekā attālākajās pašvaldībās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē