Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Uzņēmēji dalās pieredzē par kļūdām sociālajos tīklos 2012.gadā

Klusēšana sociālajos tīklos, ja lietotāji sāk mazāk komunicēt, atbilžu nesniegšana lietotājiem ērtākajā laikā, bezgaumība - šādus piemērus minēja aģentūras LETA sociālo mediju vortāla "Webradar.lv" rīkotās diskusijas dalībnieki, lūgti nosaukt kļūdas sociālajos medijos 2012.gadā.

Minot savu piemēru, "ZeDonats" pārstāvis, galvenais virtuļvīrs Reinis Silovs stāstīja, ka pavasara mēnešos aktivitāte "Twitter" vidē samazinājusies - mazāk rakstīja cilvēki un arī "ZeDonats" sāka mazāk rakstīt. Taču šādu klusēšanu viņš novērtējā kā kļūdiņu. Tiklīdz uzņēmums atsācis aktīvāk rakstīt, arī lietotāji sākuši komunicēt vairāk.

SIA "Tele2" komercdirektors Jānis Spoģis savukārt norādīja uz ierastā darba laika neatbilstību laikam, kad lietotājiem ērtāk sazināties ar uzņēmumiem. "Ir ierasts, ka darba laiks ir no plkst.9 līdz 18, bet klients atnāk mājās [pēc darba] un viņam pēkšņi "deg" plkst.21. Viņam "sāp", un viņš "bļauj", un visi draugi sāk just līdzi. Paskatāmies - izrādās, "ugunsgrēks"," vērtēja Spoģis.
Viņš uzsvēra, ka uzņēmumiem jābūt gataviem ar klientu komunicēt tad, kad viņam ir ērti, atbilstoši plānojot arī savas komandas darba laiku, lai vakarā līdz plkst.22-23 cilvēkam būtu iespēja saņemt atbildi. Spoģis teica, ka "Tele2" mainīja sevi iekšienē, lai piemērotos klientam, bet nākamais līmenis, viņaprāt, būs izvērtēt, vai ir pietiekami daudz darbinieku ap šiem plkst.22 vakarā. "Uzņēmumi būs spiesti adaptēties, lai klients justos ar mums komfortā," piebilda Spoģis.

Līdzīgu domu izteica kebabnīcu "TurKebab" līdzīpašnieks un komunikācijas vadītājs Andis Zusts, kurš, runājot par krīzes komunikāciju, kritiski izteicās par piemēriem, kad pirmdienā nākas lasīt atvainošanos, ka uzņēmums nevarēja atbildēt brīvdienās. Viņš sociālo tīklu profiliem, ko uztur kā uzņēmuma īpašnieks, sekojot pastāvīgi.

Savukārt dzērienu ražotāja "Aldaris" komunikāciju direktore Laura Krastiņa kā pagājušā gada kļūdu minēja atsevišķu uzņēmumu tvītus saistībā ar Vanšu tilta vantīs uzrāpušos vīrieti, kurš vēlāk noleca. Viņa norādīja, ka dažkārt kreativitāte robežojas ar bezgaumību. Krastiņa, atsaucoties uz savu pieredzi, vērtēja: jo vienkāršāka akcija, jo veiksmīgāks rezultāts.

Izmantojot sociālos medijus, kompānijai izdevies arī "apklusināt" negatīvos komentētājus, kas norāda, ka ""Aldaris" nav alus". Šādi cilvēki tiek aicināti ciemos, un, lai gan no desmit atnāk viens, pārējie publiski pēc tam vairs nerunā.

"Samsung Electronics Baltics" digitālā mārketinga vadītāja Sniedzīte Vilmane vērtēja, ka sociālajā vidē labas atsauksmes un sliktas atsauksmes ir kolosāls rezultāts, bet slikti ir, ja neviens nekomentē. Viņasprāt, ir svarīgi reaģēt arī mazāk pozitīvās situācijās. Viņa atzina, ka arī "Samsung" mēdz saskarties ar publiskām negatīvām ziņām, kas sociālajā vidē ir neizbēgami, taču kompānija augsti vērtējot atgriezenisko saiti, lai kāda arī tā būtu.

Par kļūdu viņa uzskata to, ka kompānijas bieži neizmanto sasaisti starp visiem digitālajiem kanāliem - mājaslapu, sociālajiem medijiem un mobilo vidi. Kompānijas pieredze liecinot, ka tas labi strādā un papildina viens otru. Savukārt digitālās aģentūras "Digibrand" sociālo mediju stratēģis Aldis Blicsons teica, ka viņam nav izdevies visus savus klientus pārliecināt, ka sociālie tīkli nav trafika rīks uz mājaslapu, kurai nepieciešami labi rādītāji tikai tāpēc, ka tāda ir izveidota. Ja mājaslapā nekā nav, mākslīgais cipars neko nepalīdzēs, norādīja Blicsons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē