Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Reirs: Iespēja, ka Grieķija izstāsies no Eirozonas, ir liela

Pastāv ļoti liela iespēja, ka pēc šodienas sarunām ar Eiropas Savienības ministriem, Grieķija varētu izstāties no Eirozonas, LTV intervijā atzina finanšu ministrs Jānis Reirs (Vienotība).

Grieķijai, lai tā saņemtu ES atbalstu ir jābūt visaptvešajam plānam, kas ietvertu izmaiņas darba likumos, privatizācijas jautājumus un citās sfērās, tomēr šobrīd, kā norādīja Reirs, valdība to nav darījusi. 

"Te nav situācija, ka divu valstu līderi sarunā" - katrai dalībvalstij ir viena balss, jo lēmumi jāpieņem vienbalsīgi. Šī ir pēdējā diena, kas ir iespējams glābt Grieķiju. "Taču viss ir valdības rokās". 

Reirs, runājot par Grieķiju, atsaucās uz Spāniju un Portugāli, kuras pirms vairākiem gadiem arī bija līdzīgā situācijā, taču, veicot strukturālās reformas, ir strauji uzlabojušas valsts finansu stāvokli.

Ir ļoti grūti patreiz prognozēt sekas, ES ierēdniecība strādā pie rīcības plāna. Pašlaik paredzams, ka situācija būs grūta un būs redzams liels haoss.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē