Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Reiniks: Organizēt drošību 16.martā ir vieglāk, ja pieteiktie pasākumi ir atļauti

Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks Rīgas domes izpilddirektora pienākumu izpildītāja lēmumu aizliegt rīkot pasākumus 16.martā sauc par politisku un atgādina, ka drošības pasākumus šajā dienā organizēt ir vieglāk, kad pieteiktie pasākumi ir oficiāli atļauti.

"Tas [pašvaldības lēmums] ir politisks lēmums," žurnālistiem pēc viesošanās Saeimas Nacionālās drošības komisijā norādīja Reiniks. Drošības policija Rīgas pašvaldībai ieteikusi pieteiktos pasākumus izskatīt atbilstoši likumam un samazināt riskus, lai novērstu dažādas konfrontācijas.

Kolēģi no Valsts policijas vienmēr uzsvēruši, un Drošības policija var tam piekrist, ka organizēt drošību ir vieglāk, ja pieteiktie pasākumi ir atļauti, uzsvēra Reiniks.

Savukārt Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) vadītājs Valdis Zatlers (Zatlera Reformu partija, ZRP) žurnālistiem teica, ka nākamnedēļ, divas dienas pirms 16.marta, komisija uzklausīs atbildīgo drošības iestāžu vadības ziņojumu par gatavību nodrošināt sabiedrisko kārtību leģionāru atceres dienas pasākumos. Uz sēdi būs aicināts iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (ZRP), kā arī Drošības policijas un Valsts policijas pārstāvji, lai izrunātu aktuālo situāciju par sabiedrisko kārtību 16.martā.

"Mēs gribam dzīvot demokrātiskā valstī, pilsoņu tiesības pulcēties un izteikt savus viedokļus ir jānodrošina, bet ir jānodrošina arī sabiedriskā kārtība un lai tā būtu labā līmenī," sacīja Zatlers.

Arī viņš uz lūgumu vērtēt Rīgas domes (RD) lēmumu kārtējo reizi aizliegt visus 16.martā pieteiktos pasākumus pauda viedokli, ka tas nepārprotami ir politisks lēmums un bijis līdzīgs kā iepriekš. Tālāko notikumu scenārijs ir jau paredzams - neatļauto pasākumu pieteicēji pašvaldības lēmumu pārsūdzēs Administratīvajā rajona tiesā.

Jau vēstīts, ka Rīgas izpilddirektora pienākumu izpildītājs Māris Kalve otrdien pieņēma lēmumu neatļaut nevienu no leģionāru atceres dienā, 16.martā, pieteiktajiem pasākumiem, ņemot vērā Drošības policijas atzinumus, kuros norādīts uz iespējamiem būtiskiem sabiedriskās kārtības un drošības apdraudējumiem plānoto pasākumu laikā.

Aizliegumus rīkot gājienus, sapulces un piketus pie Brīvības pieminekļa un tā tuvumā saņēmusi biedrība Daugavas vanagi Latvijā, biedrība Daugavas vanagi Latvijā Limbažu nodaļa, biedrība Autonoma darbība, biedrība Apvienība pret nacismu, biedrība Gustava Celmiņa centrs un privātpersona Uldis Freimanis.

Ziņots arī, ka vairāki pasākumu pieteicēji Administratīvajā rajona tiesā pārsūdzēs RD lēmumu aizliegt aktivitātes 16.martā. Tiesai šos pieteikumus jāpagūst izskatīt līdz 16.martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē