Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Putnis: Beltes ievēlēšana ir pretrunā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu

Ivara Beltes ievēlēšana par jauno Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētāju ir pretrunā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu, kurā kā obligāta prasība noteikts, ka LTV valdes loceklim jābūt labai reputācijai, uzskata bijušais "Sabiedrības par atklātību Delna" vadītājs un viens no pretendentiem uz LTV valdi Roberts Putnis.

Viņš klāsta, ka Belte ir vadījis tādu mediju uzņēmumu, kura darbībā viņa vadības laikā ir notikuši elementārāko žurnālistikas ētikas principu pārkāpumi - tieša politiska ietekme uz ziņu saturu. Viņš arī norāda, ka Belte nav publiski distancējies no notikušā ne pārkāpumu laikā, ne līdz šodienai, tādējādi tas neliecinot par pilsonisko stāju un neatkarīgu personību, kāda ir vajadzīga LTV valdes vadībā.

"Ar savu lēmumu NEPLP rada šaubas par tās deklarēto nodomu patiesumu veidot nacionālo informatīvo telpu un samazināt Krievijas mediju ietekmi. NEPLP ar visu atlases procesu ir neiedomājami grāvusi sabiedrības uzticību savai profesionalitātei, politiskajai neatkarībai un darbības tiesiskumam," uzsver Putnis.

Viņš arī uzskata, ka personālās atlases firmas "Fontes" publiskā viena kandidāta degradēšana, pretrunas NEPLP pārstāvju izteikumos par konkursa gaitu, publiskas kandidātu izvērtēšanas ierobežošana un tiesas lēmumu ignorēšana Aināru Dimantu un Gintu Grūbi mediju, sabiedriskajā un akadēmiskajā vidē ir atstājusi pilnīgi vienus ar viņu viedokli, ka ar šo konkursu "viss ir kārtībā".

Putnis arī domā, ka vienīgais atbalsts šim lēmumam aizkulisēs nāk no "Vienotības" Saeimas frakcijas. "Kontekstā ar neskaidro NEPLP locekļu pozīciju publisko pamatojumu, noteiktu Saeimas locekļu profesionāla rakstura ietekmes svirām uz vismaz diviem no NEPLP locekļiem un profesionālās, akadēmiskās un sabiedriskās vides ignorēšanu šis lēmums dod pamatu aizdomām par pastarpinātu politisku ietekmi," akcentē Putnis.

Jau ziņots, ka šovakar par LTV valdes priekšsēdētāju iecelts Ivars Belte. Vienlaikus par valdes locekli finanšu un tehnoloģiju jautājumos iecelts Māris Skujiņš un par valdes locekli programmas attīstības jautājumos - Sergejs Ņesterovs.

Tāpat Putnis administratīvajā tiesā ir apstrīdējis konkursa procedūru, kādā Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) meklē jaunos Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļus. Pieteikumā tiesai Putnis kritizē NEPLP par virkni procesuālo pārkāpumu, kas padarot neiespējamu godīgu un vienlīdzīgu kandidātu atlasi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē