Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Politologs: Bēdīgi, ka nav skaidri definēti kritēriji valsts kapitālsabiedrību valdes locekļu izvēlei

Bēdīgi, ka nav skaidri definēti kritēriji, kādiem ir jāatbilst valsts vai pašvaldības konkrētās kapitālsabiedrības valdes locekļiem, aģentūrai LETA sacīja sabiedriskās politikas centra Providus pētnieks Valts Kalniņš, komentējot bijušā premjera Valda Dombrovska (V) biroja vadītājas Olitas Augustovskas iecelšanu lidostas Rīga valdē.

Kalniņa galvenais pārmetums ir sistēmas nesakārtošana, kas jāvelta ne tikai Vienotībai, kura iepriekš pati iestājās pret partiju patronāžas sistēmu, bet arī visai valdošajai koalīcijai. Valdība atbalstīja attiecīgos likuma grozījumus, kas ļautu ieviest kritērijus, taču to virzība uz pieņemšanu notiek pārāk lēni. Savukārt pašreizējā situācija ar Augustovsku ir vērtējama kā sīka epizode, pauda pētnieks.

Viņš sacīja, ka, nosakot kādai kvalifikācijai ir jāatbilst kandidātam, to varētu izvēlēties gan konkursa kārtībā, gan izraugoties attiecīgo profesionāli bez konkursa. Vaicāts, kā nepieļaut to, ka no diviem profesionāliem kandidātiem izvēlas to, kas ir saistīts ar kādu politisko spēku, Kalniņš skaidroja, ka stingrāka garantija būtu konkursa rīkošana.

Pētnieks norādīja, ka Augustovska ir politiski pietuvināta Vienotībai, taču viņš nevar atbildēt, vai šajā gadījumā ir ievēroti tiesiskuma principi - nekā pretlikumīga šajā lietā nav un tā drīzāk būtu jāvērtē pēc labas pārvaldības un lietderības principiem. Taču, lai izvērtētu, vai ir ievēroti labas pārvaldības un lietderības principi, jāvērtē Augustovskas piemērotība šim amatam, norādīja pētnieks. Viņš skaidroja, ka, lai to darītu, būtu nepieciešams iepazīties ar papildu informāciju.

Diena.lv jau vēstīja, ka starptautiskās lidostas Rīga akcionāru sapulcē otrdien bijušā premjera Valda Dombrovska (Vienotība) biroja vadītāja Augustovska tomēr iecelta lidostas valdē. Savukārt valdes locekļa amata pienākumus vairs nepildīs līdzšinējais valdes loceklis Agris Balodis, kurš zaudējis Satiksmes ministrijas uzticību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē