Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pensionāru federācija pagaidām neprasīs labklājības ministres demisiju

Būtu vērts protestēt pret valsts kopējo politiku, taču labklājības ministres Ilzes Viņķeles (Vienotība) demisija neko neizmainīs, sacīja Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) valdes loceklis Andris Siliņš, taujāts par to, vai LPF varētu prasīt ministres demisiju.

Diena jau vēstījusi, ka pēc pagājušonedēļ notikušās tikšanās ar I. Viņķeli, Liepājas Arodbiedrības centra (LAC) priekšsēdētājs Toms Meiers atzinis, ka nepiekritīs pensionēšanās vecuma palielināšanai. Ja šajā jautājumā neizdosies panākt kompromisu, LAC pieprasīs ministres demisiju.

Taču A. Siliņš portālam Diena.lv sacīja, ka situāciju nespēs mainīt viena ministra demisionēšana. "Demisionēs Viņķeles kundze, atnāks cits tāds pats, tikai vēl mazāk kompetents, un tas arī būs viss. Labklājības ministrs, es esmu dziļi pārliecināts, nav spējīgs mainīt valsts kopējo politiku. Viņš ir spējīgs varbūt kaut ko iebilst, bet gala rezultātā Ministru kabinets pieņem lēmumu," uzskata A. Siliņš.

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Ingrīda Mikiško nevarēja pateikt, vai arodbiedrība varētu prasīt I. Viņķeles demisiju. Tiesa gan LIZDA joprojām neatbalsta pensionēšanās vecuma paaugstināšanu, jo tas ierobežotu jauno pedagogu ienākšanu darba tirgū.

"Paaugstinot šo vecumu, paliek mums darba tirgū daudz pieredzējušu un labu pedagogu, bet neveidojas paaudžu maiņa. Līdz ar to vienā brīdī, palielinot šo vecumu, mums būs nopietnas problēmas šajā jautājumā," pauž LIZDA priekšsēde. Tāpat jārēķinās ar to, ka pedagogi gan fiziski, gan garīgi nolietojas un, piemēram, 65 gadu vecumā strādāt pirmsskolas izglītības iestādē ar maziem bērniem būtu visādos veidos grūti. 

"Es nezinu par demisiju, taču šeit ir tiešām jārunā un jāpārdomā un, skatoties uz to lielo mežu, atsevišķi koki krīt ārā no konteksta. Gribētos, lai, runājot par šo jautājumu, ir izdomāti visi riski un apdraudējumi, kas, palielinot šo pensiju vecuma, nāk klāt gan kvalitātei, gan visādā citādā ziņā," sacīja I. Mikiško.

Arī Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībā (LBAS) nav runāts par ministres demisiju, taču LBAS vēl arvien stingri iebilst pret pensionēšanās vecuma paaugstināšanu. "Neesam ne runājuši, ne lēmuši par ministres demisiju. Šobrīd absolūti nekāda nostāja nav formulēta, jo jautājums ir nodots Saeimā, Saeimai nav nekāda sakara ar labklājības ministri, tie ir deputāti ar kuriem mēs runāsim par savu turpmāko darbību," sacīja LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers.

Savukārt I.Viņķeles preses sekretāre Sabīne Puķe portālam norādīja, ka "kompromisa panākšanas vai nepanākšanas pamatā nav mērķis tas, ka tiks vai netiks pieprasīta ministres demisija".

"Mūsu mērķis ir vienoties ar Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām par šī jautājuma akceptēšanu un pieņemšanu, ne tik daudz centrēties uz ministres demisijas pieprasīšanu vai nepieprasīšanu. Mūsu mērķis ir iet uz šo kompormisu, un mēs neizlsēdzam, ka to tiešām arī nāksies darīt," ministres viedokli pauda S.Puķe.

Top komentāri

bk
b
kada jega no tadas LPF?
vecmamma
v
Domāju, ka Viņķeles kundze patiešām grib uzlabojumus mūsu valstī, bet vai nevajag tomēr sākt ar negodīgi iegūto milzīgo pensiju pārskatīšanu, kad daudzi noformējās vairākās darba vietās, pāris gadus maksāja lielus nodokļus , un tagad saņem tūkstošus. Pensijā visi ir vienādi, tāpēc noteikt pensiju griestus 500.- Ls.
Rēzekne
R
Vai katru dienu jābūt rakstam, kurā ir šīs kazas bilde?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē