Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Pabriks: Brāļi igauņi var gulēt droši - dienvidu robeža ir drošībā

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) igauņu laikrakstā Postimees publicētos apgalvojumus par Latvijas armijas bezspēcību uzskata par tendencioziem. "Mūsu brāļi igauņi var gulēt ļoti droši un mierīgi, viņu dienvidu robeža noteikti nav apdraudēta," sacīja ministrs.

Viņaprāt, šis raksts, kurā apgalvots, ka Latvijas armija ir "tukša vieta", ir tendenciozs un tā publikācija izvēlēta neīstā brīdī - nedēļā, kad Latvija atzīmē Lāčplēša dienu un kad ir gaidāma arī valsts jubileja. Ministrs arī pieļauj, ka šis laiks arī publikācijai tieši tāpēc ir izvēlēts.

"Šis raksts uzkaitē atmosfēru un nepalīdz rast vienotību starp Baltijas valstīm. Šie apvainojumi ir absolutizēti, ir uzskaitīti kā fakts, bet tiem nav nekāda seguma - nav veikta nekāda analīze," teica politiķis. Tāpat, viņaprāt, šis raksts ataino cīņu starp dažādām politiskajām aprindām Igaunijā, kur, iespējams, neesot pārliecības par izvēlēto bruņoto spēku reformu kursu, proti, par profesionālās armijas veidošanu.

Ministram arī būtu interesanti uzzināt, vai rakstā paustais saskan ar Igaunijas Aizsardzības ministrijas oficiālo viedokli. "Vismaz līdz manām ausīm nekas tāds nav nonācis," pauda ministrs. Jautāts, vai būs kāda reakcija no Aizsardzības ministrijas saistībā ar šo rakstu, Pabriks atbildēja, ka ministrija laikrakstam plāno piedāvāt kādus rakstus no Latvijas puses.

Jau ziņots, ka igauņu laikraksts Postimees otrdien publicējis rakstu, kur Igaunijas drošības jautājumu eksperts Kārels Kāss apgalvojis, ka Latvija aizsardzības ziņā ir "tukša vieta".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē