Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Lembergs: Vienotība čakarēs Kučinska valdību

"Taču viņa kož rokā. Kučinskis kā mierīgas dabas cilvēks to pacieš, bet vai to varēs ilgi izturēt - grūti pateikt," sacīja Lembergs.Viņš ir pārliecināts, ka Kučinska valdību apstiprinās 11.februārī, taču neprognozēja, vai šai valdībai izdosies nostrādāt turpmākos gandrīz trīs gadus līdz 13. Saeimas vēlēšanām. Pēc Lemberga domām, Kučinskim vajadzētu pārdomāt, vai "izvēle par labu Vienotībai" kā koalīcijas partnerim bijusi pareiza.
Vienotības vadības izteikumi valdības veidošanas procesā liecina, ka Vienotība darbosies kā topošās Māra Kučinska vadītās valdības iekšējais opozicionārs un čakarēs valdības darbu, pirmdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma pauda partijas Latvijai un Ventspilij vadītājs Aivars Lembergs.

Pēc viņa teiktā, Vienotības līderes Solvitas Āboltiņas vēstījumi, piemēram, ka Vienotības viena no prioritātēm turpmāk būs rūpes par pensionāriem, liecina par nostājas maiņu un vēlmi par katru cenu nostāties opozīcijā, jo "kas viņiem to traucēja jau ātrāk?" Turklāt, pēc Lemberga domām, Kučinskim pienāktos Vienotības goda biedra statuss, jo viņš ar savu rīcību, piedāvājot premjera vietnieka un piecu ministru amatus, glābis sašķelto Vienotību.


Arī topošās valdības potenciālā finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola intervijā LNT raidījumā 900 sekundes atzina, ka Vienotība, kļūstot par pensionāru aizstāvjiem, apmetusi kažoku uz otru pusi un paredzama lielu prasību izvirzīšana Finanšu ministrijai, kuru Vienotība vadījusi vairākus iepriekšējos gadus. Taču tikai laika gaitā varēs spriest, vai Vienotībai šie saukļi būs tikai populisms vai arī vainagosies reāliem darbiem, sprieda Reizniece-Ozola.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē