Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Latvijas šahisti atbalsta pilsonības piešķiršanu Kasparovam

Atbalstām aizsardzības ministra Arta Pabrika, Saeimas deputātes, talantīgās šaha lielmeistares Danas Reiznieces - Ozolas, Latvijas šaha savienības prezidenta un Baltcom vaditaja P.ētera Šmidres un daudzu šaha mākslas attīstības interesentu priekšlikumu izskatīt Saeimā Latvijas pilsonības piešķiršanas iespēju pasaulslavenajai šaha ļeģendai, daudzkārtējam pasaules čempionam šahā un loti daudzu starptautisko turnīru un maču uzvarētājam, kandidātam uz Starptautiskās šaha federācijas amatu, Garijam Kasparovam.


Tas veicinātu šaha kultūras uzplaukumu Latvijā, līdzīgi, kā tas ir Azerbaidžānā, Armēnijā, Gruzijā, Ķīnā, Indijā un ka savulaik tas bija Latvijā šaha leģendas pasaules čempiona M.Tāla laikā. Ļoti būtiski, ka tas mazinātu narkotiku un alkohola lietošanu bērnu un jauniešu vidū.

Turklāt jāatzīmē ļoti nozīmīgs fakts, par ko netika iepriekš runāts. Kasparovs 1980.-1989.gadā sadarbojās ar Rīgas Šaha kultūras universitāti, lasīja lekcijas un sniedza simultānspēles seansus pārpildītajās Mazās Ģildes kultūras nama telpās ļoti daudziem bērniem, jauniešiem un citiem interesentiem. Jāatzime, ka ļoti daudzi interesenti telpas nevarēja iekļūt, palika uz ielas, gaidot, kad atbrīvosies kāda vieta. Interese bija ļoti liela.

Šahs ir zinātne, māksla un sports, attīsta loģisko domāšanu un palīdz orientēties dažādās dzīves situācijas un pieņemt pareizo lēmumu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē