Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Langa: Gandrīz pusmiljons latu jubilejas pasākumiem ir liela summa

"Man šī summa šķiet par lielu, jo tas ir aptuveni tikpat daudz, cik pieejams rakstniecības nozarei visa gada šķēršgriezumā," šādu viedokli par Latvijas Tautas frontes (LTF) 25.gadadienas pasākumu organizēšanai piešķirto finansējumu 358 337 latu apjomā pauda dzejniece Liāna Langa. "Skatoties, kas ir daudz vai maz, to var izvērtēt tikai salīdzinājumā ar kaut kādām citām pozīcijām," sacīja L.

Langa. Gandrīz pusmiljons latu vienas jubilejas pasākumiem, kā norāda L.Langa, ir ļoti liela summa. Dzejniece uzsver, ka Atmoda, protams, ir svarīga un to nevar apšaubīt, taču runa ir par samērīgumu. "Es domāju, ka valstij vissvarīgākais ir tas, kā cilvēks šeit jūtas un kā viņš šeit dzīvo. Ņemot vērā, ka simtiem tūkstoši ir aizbraukuši prom, acīmredzot viņi nejūtas pietiekami komfortabli, lai šeit paliktu dzīvot un lai šeit varētu labi strādāt un normāli pelnīt," piebilda L.Langa.

Kā ziņots, 27. novembrī valdībā izskatīja informatīvo ziņojumu par LTF 25. gadu jubilejas pasākumiem un lēma par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", kā arī 2013. gada budžetā. Ar šo jubileju saistīto pasākumu mērķis ir pārliecinoši un ilglaicīgi apspoguļot Latvijas valstiskās neatkarības atgūšanas vēsturisko nozīmību, kas ir akcentējama gan LTF jubilejas reizē, gan arī popularizējama ikdienā, portālu Diena.lv informēja Kultūras ministrijas pārstāve Lolita Rūsiņa.

Lai sagatavotos un atzīmētu Latvijas valstij nozīmīgo gadskārtu, ko atzīmēs 2013. gada rudenī, ar Ministru prezidenta rīkojumu tika izveidota darba grupa, kuras uzdevums bija izstrādāt pasākumu plānu un koordinēt valsts institūciju, pašvaldību un nevalstiskā sektora darbu paredzēto pasākumu īstenošanā. Darba grupa ir izvirzījusi četrus prioritārus pasākumus: pamatekspozīcijas izveide LTF muzejā (321 837 latu apmērā), 30 tematisko izstāžu organizēšana, grāmatas izdošana par LTF darbību (19 000 latu apmērā) un dokumentālas filmas uzņemšana par LTF darbību (17 500 latu apmērā).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē