Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Kučinskis: Valdības izveidē ar mazajām partijām salāpīties nevarēs (papildināts 8:40)

Nākamo valdību nevarēs izveidot, "salāpoties ar mazajām partijām", tāpēc Nacionālajai apvienībai (NA) būs izšķirošā loma, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma atzina viens no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) iespējamajiem premjera amata kandidātiem Saeimas deputāts Māris Kučinskis.

Līdz ar to viņš arī apstiprināja ZZS pozīciju, ka jaunā valdība jāizveido pašreizējai koalīcijai - Vienotībai, ZZS un NA.

Pagaidām neizskatās, ka Vienotība spēs nolemt par kandidātu uz premjera amatu, tāpēc ļoti ticams, ka nākamais premjers varētu būt no ZZS, pauda Kučinskis. Neesot viennozīmīgam atbalstam Vienotības vadītājas Solvitas Āboltiņas kandidatūrai, šai partijai ir pietiekami lielas problēmas, viņš teica.

Tādos apstākļos svarīga loma būs arī trešajam pašreizējās koalīcijas partnerim NA, kura loma ir svarīga, jo valdības veidošanā nevarēs "salāpīties ar mazajām partijām", turklāt NA jau stingri paziņojis, ka Āboltiņas kandidatūru neatbalstīs.

Savukārt uz jautājumu par izredzēm ieņemt premjera amatu Kučinskis tieši neatbildēja, jo ZZS par to vēl neesot sprieduši.

Viens no ZZS iepriekš nosauktajiem iespējamiem premjera amata kandidātiem Uldis Augulis pirmdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes pauda, ka no kandidēšanas uz valdības vadītāja amatu atsakās un vēlētos turpināt strādāt labklājības ministra amatā. 

Arī viņš pauda pārliecību, ka būtu jāturpina strādāt esošajai koalīcijai. 

Pievienotas pēdējās rindkopas ar Ulda Auguļa teikto 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē