Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kučinskis: Nespētu sazināties, ja kāds valdības veidošanā izmantotu "ultimātu valodu"

Ministru prezidenta amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS) valdības veidošanas procesā nespētu sazināties ar citiem politiķiem, ja kāds izmantotu "ultimātu valodu", piemēram, attiecībā uz amatu sadalījumu.

Taujāts, vai partijas Vienotība šodien paustais sarunās vērtējams kā ultimāts, politiķis aģentūrai LETA atbildēja, ka to nesauktu par ultimātu, reizē piebilstot, ka cer, ka tas nav tā uztverams. Politiķis piebilda, ka ārpus diskusijām par amatiem abu pušu apspriede bijusi "ļoti draudzīga".

Kā ziņots, šodien notikušās tikšanās laikā ar Vienotību izskanēja abpusēja vēlme strādāt koalīcijā, žurnālistiem pēc tikšanās ar partijas pārstāvjiem paziņoja Kučinskis.

Partija Vienotība šodien sarunā ar nominēto premjera amata kandidātu paudusi vēlmi pārraudzīt sešas ministrijas, bet premjera amata pretendents nekādus solījumus neesot devis. Vienotība Kučinskim paudusi vēlmi vadīt Ārlietu ministriju, Iekšlietu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Satiksmes ministriju, Tieslietu ministriju un Ekonomikas ministriju.

Kā ziņots, visas trīs opozīcijas partijas apņēmušās neatbalstīt Kučinska valdību. Savukārt divi no koalīcijas politiskajiem spēkiem - Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) - jau oficiāli bija pieņēmuši Kučinski atbalstošu lēmumu.

Pašlaik partneriem nav vienošanās par atbildības jomu sadalījumu jaunajā valdībā, tomēr ZZS savā pārziņā vēlētos Finanšu ministriju, Zemkopības ministriju, Aizsardzības ministriju, Satiksmes ministriju un Veselības ministriju.

Savukārt NA savā pārraudzībā vēlas saglabāt Tieslietu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības, kā arī Kultūras ministriju.

Tas nozīmētu, ka Vienotības pārziņā būtu Iekšlietu ministrija, Ārlietu ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Labklājības ministrija un Ekonomikas ministrija. Tomēr Vienotība bija paudusi, ka nepiekritīs atbildības jomu sadalījumam pēc "pārpalikuma principa", iepriekš paziņoja Solvita Āboltiņa, piebilstot, ka jaunās valdības veidošana ir jāsāk "no baltas lapas". Viņa norādīja, ka arī Tieslietu ministrijas pārraudzību var pieskaitīt pie Vienotības sarkanajām līnijām".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlēšanu balagāns

Varbūt iepriekšējās reizēs nebiju pamanījis, bet šķiet, ka šogad Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas politiķu un viņu partiju acīs ieguvušas krietni būtiskāku nozīmi.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē