Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

EM: Ja valsts sāktu diktēt uzņēmējiem cenas, tas būtu brīvā tirgus gals

Vakar, 1.septembrī, raidījums Nekā personīga bija apkopojis piemērus, kad uzņēmumi paaugstina cenas, lai pēc eiro ieviešanas veidotos "apaļas" summas. Ekonomikas ministrija (EM) neatbalsta šādu biznesa, tomēr norāda - sižeta pieteikumā minētais, ka EM sola kontrolēt, vai eiro ieviešanas brīdī cenas necelsies, ir nekorekts, portālam _Diena.

lv_ pastāstīja Ekonomikas ministrijā."Ja valsts sāktu noteikt uzņēmumiem, par kādām cenām viņi drīkst tirgot savas preces, tas būtu brīvā tirgus gals! Tas ir pretrunā ar brīvā tirgus principiem, tāpēc nevienas demokrātiskas valsts pārvalde nevar to ne solīt, ne īstenot. Uzņēmējs ir vienīgais, kas var noteikt savu preču cenas. Tas, ko valsts ir solījusi un jau dara, ir cenu norādīšanas kontroļu veikšana," skaidro EM valsts sekretārs Juris Pūce.Ekonomikas ministrija gan atzinīgi novērtē iedzīvotāju un plašsaziņas līdzekļu aktivitāti, pievēršot uzmanību cenu jautājumam, apzinot, analizējot un informējot citus iedzīvotājus par komersantiem, kuri jau šobrīd nedaudz paaugstinājuši dažādu preču un pakalpojumu cenas, lai eiro tās būtu "apaļas" summas.Tāpat valsts no savas puses šā gada sākumā aicināja komersantus izstrādāt labas gribas iniciatīvu, pārmaiņu laikā aicinot īstenot godprātīgu komercdarbību. Šā gada jūlijā uzsākta uzņēmēju brīvprātīga iniciatīva "Godīgs eiro ieviesējs", kurai līdz šodienai pievienojušies jau 400 komersanti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē