Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Brigmanis: Jautājumi par pašreizējo valdības veidošanas procesu nav adresējami ZZS

Jautājumi par pašreizējo valdības veidošanas procesu, tostarp par to, cik raiti notiek kandidāta uz Ministru prezidenta amatu izraudzīšanās, nav adresējami Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), aģentūrai LETA sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Vaicāts, vai atbildes ir jāsniedz partijai Vienotība vai Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, Brigmanis norādīja, ka to nekomentēs, jo nevēlas tracināt sabiedrību. Tāpat ZZS nenorādīs, cik ilgā laikā prezidentam jāpaziņo par kādas personas nominēšanu premjera amatam, piebilda politiķis.

ZZS frakcijas vadītājs atkārtoti atturējās sniegt komentārus par Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja Kārļa Šadurska (Vienotība) iespējamo kandidatūru, norādot, ka viedokli paudīs tādā gadījumā, ja Valsts prezidents paziņos par viņa nominēšanu.

Kā ziņots, pēc Valsts prezidenta Vējoņa pirmajām konsultācijām ar iespējamiem Ministru prezidenta amata kandidātiem pagaidām nav radusies skaidrība, kura persona varētu tikt nominēta premjera amatam. Valsts augstākās amatpersonas konsultācijas šajā jautājumā vēl turpinās.

Vējonis šonedēļ tikās ar iespējamiem kandidātiem un šodien informēja par sarunu gaitu. Viņš turpina Ministru prezidenta amata kandidātu apzināšanu un uzrunāšanu, lai varētu izraudzīties atbilstošāko.

Jaunās valdības un tās vadītāja dienaskārtībā būs daudz neatliekamu un Latvijas turpmākai attīstībai svarīgu jautājumu, uzsver Vējonis. Jāveic reformas izglītībā, jārūpējas par tautsaimniecības izaugsmi un demogrāfiskās situācijas uzlabošanu, valsts iekšējās un ārējās drošības stiprināšanu, kā arī jāveic citi svarīgi darbi. Sarunās ar iespējamiem Ministru prezidenta amata kandidātiem Valsts prezidents uzklausa viņu redzējumu par šiem jautājumiem.

Prezidents pērn gada nogalē paziņoja, ka nolēmis uzņemties iniciatīvu premjera amata kandidāta izvirzīšanā. Vējonis šādi nolēma rīkoties, jo valdošās koalīcijas partijas nav izmantojušas iespējas vienoties par jauno valdību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē