Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Aizgājušais PA vadītājs: Par Citadeli varēja vēl kaulēties

"Bija iespējams turpināt pārrunas par Citadeles cenu vēl divus mēnešus, taču to nedarīja," ceturtdien LTV ziņām pēc izplatītā paziņojuma par atkāpšanos norāda nu jau bijušais Privatizācijas aģentūras valdes loceklis Ansis Spridzāns.

Spridzāns norāda, ka nav piekritis parakstīt līgumu par Citadeles pārdošanu, jo par noteikumiem bankas pārdošanā vēl varēja diskutēt un meklēt citus risinājumus.

"Galvenais iemesls ir tāds, ka mēs bijām vieni no tiem, kas otrdien gāja uz Ministru kabinetu saistībā ar Citadeles bankas pārdošanas līguma noteikumiem - prezentējām valdībai to situāciju, kāda ir šobrīd, to, kāds ir pašreizējais līguma projekts un piedāvājām tālākos risinājumus. Valdība izlēma tos steidzamības kārtā parakstīt - mūsuprāt, bija iespējams lietderīgāk turpināt pārrunas, jo faktiskais parakstīšanas termiņš, ko noteica Eiropas Komisija, ir šī gada beigas," norāda Spridzāns.

To, kas tieši neapmierināja PA, Spridzāns līdz galam neatlāj, taču uzsver, ka "ja bija iespēja turpināt pārrunas vēl divus mēnešus, tad tas bija jādara". "Tikai tā bija iespējams panākt labākus noteikumus," viņš uzsvēra, norādot, ka tādejādi valdībai būtu iespēja vēl turpināt kaulēties, nevis līgumu parakstīt uzreiz. 

Spridzāns piemin, ka PA rīcību ietekmēja arī mehānisms par gala cenu. "Augšējā robeža bija iespējama arī lielāka nekā 74 [miljoni] un arī apakšējā - zemāka," viņš norāda, apstiprinot, ka tas ir pārāk liels diapazons. "Uzskatu, ka, turpinot sarunas, būtu iespējams panākt sašaurinātāku, precīzāku šo diapazonu," uzsver aizgājušais PA vadītājs.

Kā ziņots, dienu pirms Citadeles pārdošanas līguma parakstīšanas amatu atstājis PA valdes priekšsēdētājs Ansis Spridzāns un valdes loceklis Guntis Lausks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē