Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Āboltiņa: Vienotības "sarkanā līnija" - Tieslietu ministrija

Arī Tieslietu ministrijas (TM) pārraudzību var pieskaitīt pie Vienotības "sarkanajām līnijām", uzskata partijas līdere Solvita Āboltiņa.

"Šis ir viens no ļoti svarīgajiem uzstādījumiem, šajā situācijā mēs to gribētu pieskaitīt pie sarkanajām līnijām," žurnālistiem sacīja Āboltiņa, komentējot jautājumu par iespēju uzņemties TM pārraudzību.

Šī var būt viena no atbildības jomām, strīdi par kuru var apgrūtināt nākamās valdības tapšanu, jo Zaļo un zemnieku savienība kā jaunā vadošā valdības partija šo amatu ir apsolījusi NA.

Politiķe atkārtoti apliecināja, ka pati uz tieslietu ministra amatu neplāno pretendēt, bet Vienotībā ir daudz profesionāļu, kas varētu uzņemties šo amatu. Pašlaik partija vēl nerunājot par iespējamiem ministru amata kandidātiem.

Savukārt par atbildības jomu sadalījumu varēšot runāt pēc sarunas ar Zaļo un zemnieku savienību, kas plānota pirmdien, 18.janvārī.

Vienotība nepiekritīs atbildības jomu sadalījumam pēc "pārpalikuma principa", uzsvēra Āboltiņa, piebilstot, ka jaunās valdības veidošanu ir jāsāk "no baltas lapas".

Politiķe arī apliecināja, ka Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vadītāja Aija Barča (ZZS) esot izteikusi piedāvājumu pašreizējām finanšu ministram Jānim Reiram (Vienotība) kļūt par labklājības ministru, tomēr Reirs uzsvēris, ka viņa prioritāte ir Finanšu ministrija.

Kā ziņots, Zaļo un zemnieku savienība savā pārziņā vēlētos Finanšu ministriju, Zemkopības ministriju, Aizsardzības ministriju, Satiksmes ministriju un Veselības ministriju.

Savukārt nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK solīts saglabāts tās pārziņā esošās ministrijas - Tieslietu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības, kā arī Kultūras ministriju.

Tas nozīmē, ka Vienotības pārziņā paliktu Iekšlietu ministrija, Ārlietu ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Labklājības ministrija un Ekonomikas ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē