Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Zinību dienā Rīgā kārtību un drošību nodrošinās ievērojami Pašvaldības policijas papildspēki

Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, arī šogad Rīgas Pašvaldības policija kārtības nodrošināšanai 1.septembrī plāno iesaistīt ievērojamus papildspēkus, liecina policijas priekšnieka Jāņa Geduševa Rīgas domei iesniegtais pārskats par plānotajām aktivitātēm.

Visstingrāk 31.augustā un 1.septembrī Pašvaldības policija uzraudzīs Vecrīgas teritoriju, kur kārtību nodrošinās vislielākais skaits patruļu, ievērojami papildspēki tiks izvietoti Esplanādē un Kronvalda parkā, kā arī Vērmanes dārzā. Pilsētas centrā svētku laikā patrulēs par 80 policistiem vairāk nekā ikdienā.

Papildus autopatruļas tiks nodrošinātas arī priekšpilsētu teritorijās, to vidū būs arī administratīvās grupas, kas kontrolēs alkohola un tabakas izstrādājumu tirdzniecības aizliegumu nepilngadīgām personām.

No 1.septembra tiks atjaunotas patruļas pie 121 Rīgas pašvaldības izglītības iestādes un izglītības iestāžu filiālēm, kas nodrošinās kārtību to darba laikā.

Jau no 17.augusta Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki sāk preventīva rakstura reidus, lai apzinātu jauniešu pulcēšanās vietas. Pašvaldības policijas teritoriālo pārvalžu administratīvo grupu darbinieki veic regulārus reidus savās apkalpojamās teritorijās, pievēršot pastiprinātu uzmanību tirdzniecības vietām, kontrolējot alkohola un tabakas izstrādājumu tirdzniecības aizliegumu nepilngadīgām personām.

Tuvojoties jaunā mācību gada sākumam, Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki līdz 31.augustam darba dienās un sestdienās no plkst.19 līdz plkst.3 veiks regulārus reidus izglītības iestāžu teritoriju apsekošanai, pastiprināti pievēršot uzmanību sabiedriskās kārtības ievērošanai pie skolām.

Visu Rīgas Pašvaldības policijas teritoriālo pārvalžu darbinieki pievērsīs pastiprinātu uzmanību cilvēku pulcēšanās vietām, iekļaujot patrulēšanas maršrutos namu iekškvartālus, parkus, aktīvās atpūtas vietas un citas.

Savukārt Ceļu policijas pārvaldes darbinieki veiks ceļu satiksmes drošības un informatīvo elementu - drošības barjeru, ceļa zīmju, ceļa apzīmējumu - apsekošanu pie Rīgas skolām un, izvērtējot esošo situāciju, līdz 22.augustam sagatavos informāciju par visiem konstatētajiem trūkumiem.

No 21.augusta Pašvaldības policijas speciālisti informēs iedzīvotājus par drošības pasākumiem, kas aktuāli gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Savukārt no 22.augusta teritoriālo pārvalžu darbinieki kontrolēs sabiedriskās kārtības normu ievērošanu pie Rīgas skolām, atbilstoši darba uzdevumiem iekļaujot tās patrulēšanas maršrutos. Katru nakti Vecrīgā tiks papildus norīkotas no divām līdz četrām patruļām, kuras pievērsīs pastiprinātu uzmanību nepilngadīgām personām un iekļaus patrulēšanas maršrutos izklaides vietas.

No 1.septembra tiks organizēta policijas darbinieku patrulēšana pie 121 Rīgas pašvaldības izglītības iestādes un izglītības iestāžu filiālēm to darba laikā.

Ņemot vērā pagājušā mācību gada beigās veikto analīzi, kas balstīta uz Rīgas Pašvaldības policijas reģionālo pārvalžu sniegtajām atskaitēm, skolu darba žurnāliem un skolu direktoru sniegto informāciju, tika izstrādāta un ieviesta jauna informācijas apmaiņas un atskaišu sistēma, izveidojot vienotu atskaites formu. Reizi mēnesī atbildīgie par skolām iesniegs atskaiti Pašvaldības policijas pārvalžu priekšniekiem par konstatētajiem sabiedriskās kārtības pārkāpumiem un veikto darbu pie skolām. Reizi ceturksnī informācija par attiecīgo atskaites periodu tiks apkopota un Pašvaldības policijas Profilakses, koordinācijas un statistikas nodaļā iesniegta atskaite.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas