Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ušakovs uzdod pasūtīt neatkarīgu ekspertu vērtējumu par e-talona sistēmu

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzdevis Finanšu departamentam veikt pārbaudi un pasūtīt neatkarīgu ekonomistu un juristu atzinumu par Rīgas pašvaldības sabiedriskā transporta elektroniskās norēķinu sistēmas funkcionēšanu un līgumiem, kas ir noslēgti starp pašvaldības SIA Rīgas satiksme un SIA Rīgas karte, informēja Rīgas domē.

"Mēs saņemam daudz jautājumu gan no Rīgas iedzīvotājiem, gan no domes deputātiem, tai skaitā no opozīcijas deputātiem, tāpēc nepieciešams rūpīgi izvērtēt visus šīs sistēmas funkcionēšanas aspektus," saka N.Ušakovs.

Diena.lv jau vēstīja par Valsts kontroles secinājumiem, ka elektroniskajai norēķinu sistēmai nav būtisku priekšrocību, salīdzinot ar iepriekšējo kompostrētāju norēķinu sistēmu, tomēr tā tuvākajos 13 gados izmaksās vismaz par 100 miljoniem latu vairāk. Turklāt izvēlētais e-talona ieviešanas modelis nepamatoti palielinās sabiedriskā transporta pakalpojumu izmaksas un tarifus, kā arī prasīs papildus nodokļu maksātāju naudu kompensācijām pārvadātājam.

Rīgas satiksme pirms lēmuma pieņemšanas par kopuzņēmuma Rīgas karte dibināšanu ar kompāniju Affiliated Computer Services Solutions France S.A.S, lai ieviestu elektronisko norēķinu sistēmu, nenoteica sasniedzamos rezultātus un neizvērtēja pieaugošo izmaksu pamatojumu iepretī sabiedriskā transporta lietotāju un pakalpojuma sniedzēju ieguvumiem, norādīja revīzijas veicēji.

Neizmantojot tiesības konkursa laikā pieprasīt papildu informāciju par noteiktiem izdevumu posteņiem, Rīgas siltums noslēdza līgumu ar minēto uzņēmumu no Francijas, kura iesniegtās izmaksas bija par 1,064 miljoniem latu lielākas nekā cita pretendenta piedāvājumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas