Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Staķis: Par Uzvaras parkā esošo pieminekli jāpieņem lēmums nevis vai, bet kā to demontēt

Par Uzvaras parkā Rīgā esošo pieminekli ir jāpieņem lēmums nevis vai, bet kā to demontēt, šādu viedokli intervijā LTV Rīta panorāmai pauda Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP).

Staķis piedāvā veidot starpinstitucionālu darba grupu, kurā strādātu pārstāvji no četrām Saeimas komisijām, valdības, ministriju un Rīgas domes pārstāvji, kas lemtu "nevis, vai demontēt, bet kā to darīt".

Pēc mēra vārdiem, šāda darba grupa nepieciešama, lai pieminekļa jautājumā sāktos reāla virzība uz priekšu. Pat ja tiktu secināts, ka pieminekļa novākšana iespējama tikai gadījumā, kad Krievijā "krīt Putina asiņainais režīms", Latvijas puse varētu veikt priekšdarbus, lai būtu gatava šajā brīdī pieminekli novākt, izteicās politiķis.

Runājot par gaidāmo 9.maiju, kad pasākumi pie pieminekļa būs liegti, Staķis pieļāva, ka provokāciju nebūs, lai arī precīzāku vērtējumu varētu sniegt valsts drošības dienesti, kas kopā ar Valsts policiju arī strādā pie drošības pasākumu plāna 9.maijam.

Kā ziņots, pēdējā laikā saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā aktualizējies jautājums par Rīgā, Uzvaras parkā, esošo pieminekli un iespējām to demontēt. Dažādus šī jautājuma aspektus skata gan Saeimā, gan arī Rīgas pašvaldībā. Valdošajā koalīcijā pamatā ir atbalsts pieminekļa demontāžai, taču tiek analizēts jautājums, vai šādu rīcību neliedz līgumattiecības ar Krieviju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas