Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Staķis: Jārēķinās, ka stipra snigšana var būt arī janvārī un pat martā

Ir jārēķinās, ka stipra snigšana, apgrūtinot satiksmi pilsētā, var būt arī janvārī un pat martā, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma sacīja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (AP).

Viņš stāstīja, ka katru dienu pats kā gājējs vai kā autobraucējs vērtē pilsētu. Mērs atzina, ka "ir jāskatās, kur likt kāju, lai nepaslīdētu vai neiekāptu kādā kupenā".

"Ir daudzi cilvēki, kas ielas gribētu redzēt pilnīgi tīras, līdz asfaltam. Un tomēr jāsaprot - lai to izdarītu, mums būtu jāizved nevis 3500 kravu sniega, bet 10 000 kravu sniega, [jāizmanto] nevis 5500 tonnas sāls, bet 10 000 tonnas sāls," apgalvoja Staķis.

Viņš skaidroja, ka tādā gadījumā jau tagad būtu iztērēts viss "ziemas" budžets.

"Man kā saimniekam jādomā arī par to, ka "oranžā", "sarkanā" snigšana var būt arī janvārī, februārī un pat martā. Un jāskatās, kā mēs visu šo ziemu varam izdzīvot. Tāpēc no šī viedokļa es teiktu, galvenais mūsu uzstādījums paliek nemainīgs - Rīgai ir jābūt izbraucamai," uzsvēra politiķis.

Viņš pieļauj, ka iespējamas diskusijas par sniega apjomu ielās, taču satiksme nedrīkstot apstāties.

Ņemot vērā, ka vairākas dienas galvaspilsētā nav snidzis, pašlaik ziemas dienesti varot pievērsties trešās kategorijas ielu tīrīšanai.

Jau ziņots, ka Rīgas ielu, tiltu, velojoslu un pieturvietu tīrīšanu veic pilnsabiedrība "Daugavas labā krasta uzturētājs" un pilnsabiedrība "Daugavas kreisā krasta uzturētājs", kurās apvienojušies vairāki uzņēmumi - AS "Ceļu pārvalde", SIA "Roadeks", SIA "Rīgas tilti" un SIA "Pilsētas eko serviss".

Kopējais attīrāmo kilometru garums ir līdz 1021 kilometram. Kopumā tiek tīrītas 1737 Rīgas ielas, kas iedalītas trīs dažādās kategorijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas