Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas zooloģiskajā dārzā piedzimis kamielēns

Jūnija sākumā Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza kamieļu mammai Leilai piedzimis pirmais mazulis, informēja zooloģiskā dārza Mārketinga un biznesa attīstības nodaļa.

Kamielēns svēris 30 kilogramus. Zooloģiskā dārza apmeklētāji mammas rūpes varēja novērot klātienē - mazulis jau pāris minūtes pēc dzimšanas izrādīja centienus celties, saņemot mammas palīdzību. 

Lai gan Leilai šis esot pirmais pēcnācējs, barošanas process un aprūpe ritot veiksmīgi. Mazulis aptuveni pusotru gadu barosies ar mātes pienu, turpinot ik dienu pieņemties svarā. 

Pirmajā nedēļā mātīte ar mazuli tika atdalīta no pārējiem kamieļu mājas iemītniekiem un apmeklētājiem nebija redzama, ļaujot abiem atgūt spēkus. Taču pašlaik kamieļu mamma un kamielēns izbauda pusdienlaika sauli, mazulim pētot apkārtni un izkustinot kājas lēciena solī.

Kamieļu grūsnība ilgst 13 mēnešus, mazuļiem dzimstot ik pēc diviem līdz trim gadiem. Pagājušā gada 30.martā kamieļu mammai Vasarai dzimusī Mrija ir teju sasniegusi pieauguša kamieļa izmērus, taču, ieskatoties vērīgāk, redzams, ka tā ir mazākā starp lielajiem dzīvniekiem. 

Kamieļi dzimumgatavību sasniedz trīs līdz piecu gadu vecumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas